Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски с минимален успех срещу Локомотив София (ВИДЕО)

08 април 2023, 21:58 часа • 2081 прочитания

Левски победи трудно Локомотив София с минималното 1:0 в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Филип Кръстев, който се разписа в даденото от съдията продължение на първото полувреме.

Двубоят бе изключително нервен за феновете на „сините“, след като стана ясно, че той може да е последен за треньора Станимир Стоилов. Преди първия съдийски сигнал пък той получи фланелка с №250 от Наско Сираков по повод неговия 250-ти мач в родния елит.

През целия мач привържениците не спряха да подкрепят наставника на тима, като скандираха името му. Те също така издигнаха редица транспаранти срещу мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков

Левски започна по-добре срещата, като на няколко пъти опита да застраши вратата на Локомотив, но така и не успя да стигне до гол. В 29-ата минута Филип Кръстев стреля добре от разстояние, но Гайе паси. Малко по-късно отново стражът на „железничарите“ трябваше да се намесва след изстрел на Андриан Краев.

В добавеното време на първата част Левски най-накрая поведе. Уелтън центрира в наказателното поле, като след разбъркване топката стигна до Филип Кръстев, който с мощен удар я прати в мрежата на гостите. След попадението всички играчи на „сините“ отидоха да поздравят треньора си Станимир Стоилов.

Филип Кръстев

След почивката темпото поспадна, като двата отбора рядко стигаха до нещо по-интересно пред вратата на съперника. В 58-ата минута Роналдо стреля от добра позиция, но неточно. В средата на полувремето Андриан Краев опита удар от далечно разстояние, но Гайе успя да се справи и да спаси тима си от попадение.

В 87-ата минута Левски можеше да отбележи след една бърза контраатака, но „сините“ футболисти се засуетиха и защитата на Локомотив се справи. В заключителните минути Франса вкара гол за „червени-черните“, но той не бе зачетен заради засада.

След успеха си Левски събра 44 точки и излезе на четвърта позиция във временното класиране. Третият ЦСКА 1948 е с 48. Локомотив София пък са девети с 34.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес