Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски приличаше на страшилище срещу ЦСКА 1948! Трима "сини" мускетари обезкуражиха врага (ВИДЕО)

15 септември 2024, 21:15 часа • 3177 прочитания

Левски изигра много силен двубой и постигна категоричен успех с 4:2 при визитата си на ЦСКА 1948 в мач от Първа лига. Тримата мускетари в предни позиции на "сините" - Мустафа Сангаре, Александър Колев и Евертон Бала имаха пряко участие в три попадения на своя тим. Четвъртия гол реализира резервата Марин Петков, който матира Петър Маринов със снаряд от далечно разстояние.

Напористият Радослав Кирилов беше върнал интригата в сблъсъка в края на първата част, а Марио Илиевски се разписа в 90-ата минута. Така отборът на Станислав Генчев събра актив от 19 точки, които го пращат на върха във временното класиране.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Не превзеха "Тича"! Черно море изплува в последния миг срещу Арда Кърджали (ВИДЕО)

Сангаре с два гола, Колев с един, а Бала с две асистенции: Левски надви ЦСКА 1948

Срещата стартира във вихрено темпо. В шестата минута гол на Сердюк бе отменено заради засада. Малко по-късно Цунами пропусна с глава, но в 16-ата минута Сангаре не прости на Петър Маринов. Таранът засече с глава центриране от фал на Евертон Бала за 1:0. Секунди след това същите двамата, ала в обратен ред, комбинираха, за да може бразилецът да тества уменията на съперниковия страж, който се справи безупречно.

ВАР-ът на Actualno

Мустафа Сангаре изведе Левски с два гола, Кирилов върна интригата с хубаво попадение

В средата на първото полувреме Кирилов намери Умарбаев в наказателното поле. Нисичкият халф не уцели вратата и пропиля хубав шанс. В 26-ата минута Алдаир поднесе перфектно центриране на Сангаре, който безкомпромисно удвои аванса на Левски. Радослав Кирилов продължаваше да е много активен. Той се отчете с неуспешен опит за прехвърляне на Маркович, преди в 39-ата минута все пак да финтира "сините" бранители и наниже красиво попадение за 1:2.

ОЩЕ: Генчев одобри трансфера на бразилец, Левски вади 200 хиляди евро за крилото

Голове валят и след почивката

До почивката Петър Маринов спаси шут на Майкон. В 58-ата минута Евертон демонстрира перфектна техника и визия, за да асистира на Колев, който се възползва от остро подаване по земя и наказа ЦСКА 1948 за 1:3. В следващите минути гол на Кирилов бе отменен заради засада. Талис и Бузон отправиха опасни изстрели извън целта.

Шедьовър на Марин Петков!

В 77-ата минута резервата Марин Петков сложи точка на спора с феноменален шут от дистанция, който остави безпомощен Петър Маринов за 1:4. Малко по-късно Макун дебютира с фланелката на Левски. В 90-ата минута Марио Илиевски вкара за крайното 2:4.

ОЩЕ: Известен криминален психолог ще помага на Левски

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес