Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски обяви изходящ трансфер: 19-годишен българин пое към друг столичен тим

26 август 2024, 11:59 часа • 849 прочитания

Столичният гранд Левски обяви изходящ трансфер, преотстъпвайки 19-годишния полузащитник Борислав Рупанов на отбора на Септември. Българинът, който ще навърши 20 в края но ноември, ще играе под наем в тима от Първа лига, за да трупа повече игрови опит в мъжкия футбол.

Левски преотстъпи Борислав Рупанов на Септември

Рупанов има 8 мача за мъжкия отбор на Левски. Той е и капитан на дубъла на "сините", за който има 62 мача и 16 гола. Сега ръководството на клуба прецени, че той трябва да играе по-редовно в мъжкия футбол, а Септември изглежда като подходящото място за това.

Борислав Рупанов

Преди да бъде пратен под наем: Рупанов подписа дългосрочен договор със "сините"

"Левски" пожелава на Борислав Рупанов здраве, успешна реализация и успехи в новото предизвикателство", написаха от клуба след трансфера. Дебютът на Рупанов за Левски дойде през октомври 2022-ра. Само преди месец той подписа нов дългосрочен договор със "сините" до 2027-ма.

Ако бе останал в Левски, Рупанов едва ли щеше да получи достатъчно игрово време в първия отбор. Решението за неговото преотстъпване вероятно е на Станислав Генчев, който получи пълната спортно-техническа власт в Левски, както му бе обещано от Наско Сираков.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес