Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски най-накрая разкара ненужен нидерландец, доведен от Мъри

23 юли 2024, 17:53 часа • 5028 прочитания

Левски най-накрая успя да се раздели с ненужен нидерландец. Става въпрос за 22-годишния полузащитник Нейтън Олдър. Новината бе съобщена официално от ръководството на „сините“. Както е известно, младият халф бе привлечен на „Герена“ от бившия наставник на тима Станимир Стоилов, но така и не успя да се наложи при столичани.

Нейтън Олдър записа само 5 мача за Левски

Нейтън Олдър пристигна в Левски през лятото на 2022-ра от нидерландския Грьонинген, където игра за младежката формация. Първоначалното идеята бе той да подсили дубъла на „сините“, а след това да бъде прехвърлен в представителния отбор. В крайна сметка Олдър записа само 5 мача за първия тим на Левски, в които престоя едва 24 минути на терена.

🤝„ПФК Левски“ се раздели с Нейтън Олдър. Договорът между клуба и нидерландският полузащитник бе прекратен по взаимно...

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Tuesday, July 23, 2024

Нейтън Олдър тотално разочарова

Олдър бе преотстъпван два пъти по време на престоя си в Левски. Първо той бе част от Спартак Варна, а след това носи екипа и на Спортист Своге. И двата пъти обаче нидерландецът обаче не впечатли с качества и бе върнат на „сините“. В последната година ръководството на българския гранд неведнъж опита да прекрати договора му по взаимно съгласие, но той отказваше. В крайна сметка Олдър е склонил контрактът да бъде „скъсан“ и той да стане свободен агент.

По-рано днес стана ясно, че Левски е платил над 1 милион лева и е погасил нов голям дълг.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес