Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легендарният Димитър Пенев: Гледах мача на България на прескок, няма смисъл да коментираме

16 октомври 2024, 15:00 часа • 1427 прочитания

Легендата на българския футбол Димитър Пенев отказа да коментира тежката загуба на България от Северна Ирландия с 0:5. Той единствено призна, че е гледал мача "на прескок", като е сменял каналите, за да включва и други срещи. Треньорът, извел България до четвъртото място в света през 1994 година, говори и за предстоящото Вечно дерби между Левски и ЦСКА.

Димитър Пенев няма какво да коментира загубата на България с 0:5

"Гледах мача снощи на прескок. Включвах и други мачове. Какво да го коментираме? Няма смисъл да го коментираме. След като загубим трябва да бъдем по-спокойни външно, а вътрешно винаги се повтарят от историята мачове за националния отбор, ЦСКА, Левски", заяви Димитър Пенев пред медиите.

Димитър Пенев и Гонзо

"Боли ли ме от такива резултати? Засега съм здрав..."

"Боли ли ме от такива резултати? Засега съм здрав, никъде не ме боли. Не мога да правя такъв анализ. Не трябва да давам някаква оценка. Очаквам да видим един добър мач за нашето първенство и да го сравним с балканските и европейските страни на това ниво", добави още той, подчертавайки, че България трябва да види къде се намира спрямо другите държави във футболно отношение.

През лятото Димитър Пенев заяви, че вярва, че Гонзо ще направи най-доброто за българския футбол. Дали обаче президентът на Българския футболен съюз има и волята и качествата, освен желанието, да доведе до истинска промяна в българския футбол, е въпрос, който все още буди разнопосочни мнения.

ОЩЕ: Не треньорът, а президентът носи отговорност за безхаберието и некадърността в българския футбол

 

 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес