Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легенда на ЦСКА "захапа" Гонзо и БФС, защити феновете и Бербатов

22 юни 2023, 13:04 часа • 5633 прочитания

Легендата на ЦСКА и българския футбол - Пламен Марков даде мнението си за думите на техническия директор на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо. Бившият селекционер на националния отбор коментира и скандала с част от феновете в Разград. Той защити Димитър Бербатов и екипа му, които бяха наречени "аматьори", и им пожела успех.

ОЩЕ: Самозабравилото се БФС и новоизлюпеният му глашатай

"Трикольорите" завършиха наравно 1:1 със Сърбия в двубой от квалификациите за Евро 2024. Извън терена обаче не бе по-безинтересно. Гонзо скочи на привържениците и журналистите и заяви, че има хора, които са платени, и те искат да провалят България. Впоследствие запалянковци пък разкриха за физическа саморазправа, неприлични жестове и закани между тях, силите на реда и самия Иванов. 

"Не искам да коментирам, защото думите на Георги Иванов не звучат сериозно. Платени? От кого са платени? Подобни скандирания се чуват почти на всеки мач от родното първенство. И там ли привържениците са платени? Или трябва да им харесва продукцията и нивото, на които стават свидетели. Явно за хората в БФС е важно само да осигурят самолетни билети и 5-звездни хотели на футболистите... Тяхната визия стига до там", заяви Марков пред "Тема Спорт" .

ОЩЕ: Черно тото и мръсна чалгаризация: Българският футбол гледа дъното отдолу

"За тях това е достатъчно за развитието на футбола ни. Дай Боже, Димитър Бербатов и хората от екипа му успеят в начинанието, с което са се нагърбили. Да ги наречеш "аматьори" при положение, че са покорили едни от най-високите върхове е смехотворно. Не знам дали те ще успеят, но искам да получат шанс, защото се видя, че настоящото ръководство се провали тотално. Думите на Иванов са обидни за самия него и е лошо, ако той се смята за единствения професионалист", допълни още той.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес