Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крушарски иска да строи централната трибуна на „Лаута“, дава печалбата на Локомотив

22 юли 2024, 15:09 часа • 690 прочитания

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски иска да се захване с изграждането на централната трибуна на стадиона в парк „Лаута“. Това разкри самият той пред колегите от „Дспорт“. Идеята на бизнесмена е да участва в търга за избиране на изпълнител по строежа на сектора чрез своя фирма.

Крушарски също така обеща, че печалбата, която фирмата му ще получи от евентуалното строителство на централната трибуна на стадион „Локомотив“ в Пловдив ще отиде за подобряване на базата на тима. Той обаче бе категоричен, че трудно ще спечели търга, тъй като параметрите му са зададени така, че да „доведат до спечелването му от страна на конкретна фирма“.

Крушарски има опасения, че „конкретна фирма“ ще спечели търга

Стадион Локомотив Лаута

„С моята фирма „Дом за Локомотив Пловдив“ подадох документи за участие в търга за избиране на изпълнител по изграждането на централната трибуна на съоръжението. От другите 3 трибуни 2 са готови, а трибуна Спортклуб е в напреднало строителство. Досега все се канех да участвам в строителството им, но този път взех решение и както ви казах, подадох документи“.

„Ако спечеля търга, в което силно се съмнявам, обещавам, че печалбата ще отиде за подобряване на базата на Локомотив Пловдив. Опасенията ми са породени от факта, че търгът е зададен с параметри, които ще доведат до спечелването му от страна на конкретна фирма“, каза Христо Крушарски.

По-рано днес стана ясно, че тим от Чемпиъншип иска да привлече звезда на Локомотив Пловдив.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес