Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Козмин Моци: Не искам да говоря за ЦСКА, Лудогорец пак ще е шампион

11 май 2023, 11:28 часа • 2408 прочитания

Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци е сигурен, че разградчани отново ще вдигнат шампионската титла на страната в края на сезона. 11-кратните шампиони водят оспорвана битка за първото място с ЦСКА, но Моци подчерта, че не желае да говори за "червените".

В края на април Лудогорец успя да победи ЦСКА като гост и да вземе точка аванс на върха. Мачът бе белязан и от ексцесии от страна на група фенове на ЦСКА, което доведе и до тежко наказание за "червените" от два мача без публика - впоследствие намалено от Апелативната комисия към БФС.

Лудогорец знае какво го чака до края на сезона

"Знаем какво ни чака - шестте най-добри отбора в България. Знаем, че няма да е лесно. Както се казва - загубихме точки с ЦСКА 1948 и Левски. Така спечелихме двата мача с ЦСКА. Вярвам, че тези момчета могат да продължат с победите докрай. Вярвам, че на 7-8 юни Лудогорец пак ще е шампион", каза Моци в предаването "Домът на футбола" по Diema Sport.

Козмин Моци

"Не искам да говоря много за ЦСКА. Говоря за Лудогорец - игра и резултати. А те в последно време доказват, че Лудогорец е в по-добра форма. След победата над ЦСКА в София имаме малко преднина. Сигурен съм, че нищо няма да се реши скоро и че трябва да взимаме всички мачове докрай в плейофите", добави още той.

Феновете трябва да разберат, че футболът е спорт, а не война

Моци коментира и решението на Апелативната комисия за наказанието на ЦСКА след мача с Лудогорец. "Не знам какво реши Апелативната комисия за ЦСКА. Най-хубаво е футболът да се играе пред феновете. А те трябва да разберат, че футболът е спорт, а не война. Трябва да се държат като хора - да подкрепят отбора", заяви Моци.

Какво още каза Козмин Моци, четете в Sportlive.bg!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес