Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой е най-добрият? Бербатов избра между Левандовски, Дрогба и себе си (ВИДЕО)

26 октомври 2024, 08:00 часа • 513 прочитания

Легендата на българския футбол Димитър Бербатов беше специален гост на новата видеорубрика на Шампионска лига. Срещата между Барселона и Байерн Мюнхен в сряда бе изборът на Бербатов за незабравимо събитие от деня в третия кръг на турнира. Той не скри пристрастията си към каталунския тим, чиито мачове често наблюдава, най-вече заради Роберт Левандовски. 

Бербатов на горещия стол

Трикратният финалист с отборите на Байер Леверкузен и Манчестър Юнайтед бе изправен пред изпитанието да сравнява своите футболни качества с тези на други двама легендарни нападатели - Роберт Левандовски и Дидие Дрогба.

За най-добър реализатор измежду тримата той посочи Левандовски, който продължава да пише история. Призът за най-добър при статични положения и във въздуха отиде при Дрогба, а себе си като играча с най-добро първо докосване. На въпроса кой е най-добрият нападател от тримата като цяло, той заяви: "Поставяте ме в трудна ситуация. Защо да не комбинираме и тримата, за да направим възможно най-добрия играч? Най-добрият нападател измежду тримата, не е Дрогба, а Левандовски."

Въпреки това той направи важно уточнение за финал: "Все пак запомнете едно нещо: винаги става въпрос за първото докосване. То ще ти даде време да овладееш топката и да реагираш бързо, без да се притесняваш къде е тя, тъй като ще е точно до крака ти. Да имаш най-добро докосване е най-важното нещо. А сега отивайте да се упражнявате."

ОЩЕ: Не Стоичков или Бербатов, България (почти) няма дори един Гонзо

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес