Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кандидатите за нови собственици на Пирин обещаха 6-7 млн. бюджет

25 април 2024, 11:32 часа • 1490 прочитания

Кандидатите за нови собственици на Пирин Благоевград обещаха сериозен бюджет, ако поемат управлението на клуба. Става въпрос за местния бизнесмен Георги Спасов, както и за колегата му от София Милен Стефанов. Както е известно, клубът отдавна търси нов собственик, който да измъкне „орлетата“ от финансовата криза, в която се намират.

В момента бюджетът на Пирин е около 1,5 млн.

Пирин Благоевград Черно море

Спасов и Стефанов вече са внесли предложение до кмета на Благоевград Методи Байкушев за управленско участие в Пирин. Вчера две от постоянните комисии към Общинския съвет в града проведоха съвместно заседание, на което бе разгледано предложението. Очаква се съвсем скоро да има развитие по смяната на собствеността на „орлетата“.

Милен Стефанов говори пред колегите от „Фокус“ като заяви, че ако той и неговият партньор поемат управлението на Пирин, то бюджетът на клуба ще нарасне до 6-7 милиона лева на година. В момента той е между 1,4 и 1,6 млн.

„Оцеляването в Първа лига е основния приоритет“

Пирин Благоевград Андрей Йорданов

„Аз и г-н Спасов имаме желание да бъдем част от тази структура. За нас това е бизнес структура и тези 10%, които остават в притежание на ОФК, са с право на излъчване на представител на борда на директорите. Относно финансовата част – ние заварваме положение, което е на минус. Оцеляването в Първа лига е основен приоритет от бизнес гледна точка“.

„Успяхме да намалим задълженията от 800 000 лв. на 300 000 лв., което ни даде възможност да подновим лиценза, защото комисиите в БФС имат доста специфични критерии за това. Ние бързахме, защото бяхме притиснати от времето за създаването на това акционерно дружество. Очаква се бюджетът да нарасне до 6-7 млн. лв. В момента сме на абсолютния минимум за един клуб“, обясни Милен Стефанов.

В последния кръг на Първа лига Пирин спря Черно море.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес