Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кандидат-купувачът на Локомотив Пловдив поиска среща с Крушарски за акциите

09 октомври 2024, 16:54 часа • 524 прочитания

Кандидат-купувачът на Локомотив Пловдив Иван Пашов излезе с отворено писмо до собственика на клуба Христо Крушарски, в което го приканва на среща, на която да обсъдят евентуална сделка за акциите на „смърфовете“. Както е известно, настоящият бос на „черно-белите“ заяви преди седмици, че се оттегля от управлението, но иска 5 милиона лева, за да се раздели с ценните книжа.

Още преди няколко дни Иван Пашов разкри, че е готов да се нагърби с издръжката на Локомотив Пловдив. Бизнесменът призна, че оттогава нито Христо Крушарски, нито някой от клуба се е свързал с него по този въпрос. Поради тази причина Пашов отново изяви готовността си да придобие акциите на „смърфовете“.

Иван Пашов е готов да издържа Локомотив

Локомотив Пловдив

„Въпреки изявлението ми пред пловдивските медии през изминалата седмица и заявения от мен реален интерес към закупуването на акциите на ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - 1926 АД и развитие на клуба занапред, към настоящия момент не съм получил обратна връзка или предложения за провеждане на среща от страна на футболния клуб или лично от г-н Крушарски“.

Христо Георгиев Крушарски, в качеството му на действителен и мажоритарен собственик на капитала на ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ -ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – 1926 АД, като вече заявявам не само интереса си, но и волята да участвам в провеждането на среща, на която да бъде разгледана и обсъдена възможността да придобия притежаваните от г-н Крушарски акции“.

„Искрено разчитам, че настоящото писмо ще постави началото на ползотворен и градивен диалог помежду ни, с който да успеем да установим реалното правно, финансово и икономическо състояние на клуба, възможностите за закупуване на притежаваните от Вас акции и извеждането на ПФК Локомотив Пловдив – 1926 АД до нови славни моменти в историята на клуба, част от която с големи букви е и Вашето име, особено в навечерието на наближаващия 100 - годишен юбилей на футболния клуб“, се казва в част от писмото на Пашов към Крушарски.

Преди дни Локомотив Пловдив остана и без спортен директор.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес