Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Извънредно: Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС! (ВИДЕО)

27 ноември 2023, 13:54 часа • 14378 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка. Дългоочакваната спортна новина съобщи самият той след проведеното днес заседание на Изпълнителния комитет на БФС. Михайлов заяви, че нито един клуб не му е поискал оставката (твърдение, което не отговаря на истината - бел.ред.), но си тръгва като "отдушник" за обществото в България.

Изпълкомът на БФС се събра в Бояна в 13 часа при засилени мерки за сигурност и водно оръдие пред сградата (СНИМКИ). Заседанието на Изпълкома продължи малко повече от половин час, след което Борислав Михайлов и изпълнителният директор Борислав Попов излязоха пред медиите, за да съобщят решенията на БФС.

Борислав Михайлов подаде оставка

"Искам да ви успокоя, че подадох оставка. Откакто се завърнах във футбола, всички бяха подложени на нечуван натиск, клевети и агресия. Въпреки това, изпълнихме голяма част от целите, които бяхме приели на последния Конгрес", започна Борислав Михайлов.

Борислав Михайлов

"Националният отбор не се представи на ниво, както всички искахме. Когато е топка, няма как да имаме гаранции за успех. Всичко от нашия футболен съюз е изпълнено. Ние сме изцяло дигитализирани", добави още Михайлов пред журналистите.

"Именно заради всички усилия, които полагаме за по-високо ниво работим така. От завръщането ми насам от 2 години са въведени в ескплоатация 19 терена и откриваме още 3 до края на годината. Организационната структура на БФС беше направена от млади хора."

Михайлов отказа да отговаря на журналистически въпроси

"Всички проблеми щяха да се решат, ако не бяхме отдушник за родното общество. Благодаря за работата в името на футбола, макар и в ненормални условия. Няма да отговарям на въпроси, имате оставката ми, която е благодарение и на вас."

ОЩЕ: Перуката (му) падна: Първи реакции след оставката на Борислав Михайлов (СНИМКИ и ВИДЕО)

Борислав Михайлов

За какво излъга Борислав Михайлов?

"Нито един клуб не ми е поискал оставката, а мен ме избират клубовете. Президентът се избира от футболните делегати, футболът е за феновете, но футболните делегати избират президента. Пожелавам на журналистите да не се месят в работата на следващия президент", завърши Михайлов, след което напусна залата, отказвайки да отговаря на журналистически въпроси. 

Борислав Михайлов

ЦСКА, Дунав и Наско Сираков поискаха оставката на Михайлов

Редно е да се отбележи, че твърдението на Михайлов, че нито един клуб не му е поискал оставката не отговаря на истината. Неговата оставка бе поискана първо от ЦСКА, а след това и от Дунав Русе (позиция), който се състезава във Втора лига. Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков също го призова да подаде оставка. По-рано пък други аматьорски клубове призоваваха за оставката на президента на БФС, но в крайна сметка бяха изключени от системата.

Оставката на Борислав Михайлов - основание за нов Конгрес

В залата остана изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, който подчерта, че оставката на Борислав Михайлов е и основание за извънреден изборен Конгрес. На него ще се приемат всякакви кандидатури, категоричен бе директорът. Какво каза Борислав Попов за Конгреса, временния президент, останалите оставки и бъдещето на БФС, четете в Actualno.com.

Борислав Попов

Борислав Михайлов управлява Българския футболен съюз от 2005 година. Той бе в оставка за период от година и половина - от октомври 2019 г. до пролетта на 2021-ва. През октомври 2021-ва отново бе избран за президент на изборния Конгрес пред основния си опонент Димитър Бербатов. И така до днес - 27 ноември 2023 г., когато подаде оставка след почти 18-годишно управление.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЗА БФС И БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ

На тайна среща: Боби Михайлов поставил ултиматум на Бербатов, за да напусне БФС (ВИДЕО)

Красен Кралев е кандидатът на Боби Михайлов да го замени в БФС? (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno: И Борислав Михайлов трябва да бъде изпран!

Държавата е абдикирала, не може да се меси в БФС: Георги Градев пред Actualno.com (ВИДЕО)

"Наско Сираков не послуша феновете за Борислав Михайлов и сгреши"

Спортните рубрики на Спортни новини - Actualno.com вече са онлайн!🤩 ✍️Всяка седмица Ви очакват коментари, анализи,...

Публикувахте от Спортни новини - Actualno.com в Понеделник, 27 ноември 2023 г.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес