Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивелин Попов похвали представянето на Ботев Пловдив и постави високи цели пред тима

05 септември 2024, 17:21 часа • 895 прочитания

Капитанът на Ботев Пловдив Ивелин Попов даде интервю пред клубната телевизия, в което анализра представянето на тима в първенството и евротурнирите. Към момента "канарчетата" заемат петата позиция в класирането на Първа лига, след 5 изиграни срещи, в които записаха 3 победи, 1 равенство и 1 загуба. Тимът, воден от Душан Керкез, ще продължи евроучастието си в Лигата на конференциите, след като отпадна от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Достойно представяне на Ботев Пловдив в Европа 

"В европейските мачове се представихме достойно", започна Попов. "Отстранихме изключително силен отбор като Марибор. В следващите двубои може би опитът като цяло в клуба не ни достигна за нещо по-голямо, но мисля, че се представихме на прилично ниво. Шест мача в евротурнирите, пълни стадиони, хубави срещи. Двата мача с Марибор бяха изключителни за нашия отбор. С Панатинайкос като гости през второ полувреме се представихме наистина изключително. С Жрински Мостар тук - целия мач."

Ботев Пловдив - в правилната посока към успеха

"На българската сцена само един отбор има повече точки от нас, но и те са играли с един мач повече. Мисля, че чисто като точково изражение се движим в правилната посока", продължи капитана на "канарчетата". "Изиграхме шест мача в Европа и в момента сме едни от лидерите в първенството. Това показва, че отборът и клубът се движат в правилна посока. Далеч съм от мисълта, че всичко е перфектно. За този момент чисто в 90 минути не мога да кажа, че играем много красиво, но никой не ни пречи да се борим и да вярваме."

Ивелин Попов

Ивелин Попов: С такава база, стадион и фенове целите трябва да са високи 

"Аз и момчетата, които сме всеки ден заедно, също си поставяме цели. Клуб като Ботев винаги трябва да има поставени цели. С такава база, с такъв стадион и такива фенове целите трябва да са високи. Преди година никой не вярваше, че може да стане нещо грандиозно, но с оглед на това, което беше и какво стана накрая - си е наистина много сериозен успех. Надявам се тази година да го повторим и да го надскочим", коментира още той.

Преди дни от ръководството на Ботев Пловдив изявиха желанието си Ивелин Попов да остане в клуба и след като приключи активната си състезателна кариера. Договорът на 38-годишния плеймейкър е до 2025-та, а "канарчетата" желаят да подходят с него, както направиха с двама други играчи.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес