Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имало едно време: Кратка "синя" приказка за Вълка Райф и Оранжевия зеленчук

23 септември 2024, 16:23 часа • 459 прочитания

Имало едно време… Така започват детските приказки, каквато е и тази. Сюжетът се развива в един далечен имагинерен свят на едно далечно място и всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна.

Имало едно време една голяма глутница „сини“ вълци, предвождани от опитния Райф. Той е израснал в това семейство, но в търсене на нова плячка обиколил чужди земи, където яростно разкъсал много жертви. Свирепостта му в атака била пословично известна. Преклонната възраст и дългът към глутницата обаче го върнали у дома в труден момент за „синьото“ семейство.

Приказка за "синята" глутница

Заради слаби лидери глутницата се намирала в окаяно състояние – хищниците били гладни, изнемощели, на прага на оцеляването. В тежките мигове на помощ се притекъл Прасчо, който иначе не бил много обичан от останалите животни, но с една или друга цел решил да сътрудничи на „сините“ в битката за живот. Ден след ден глутницата ставала по-силна. Райф я сплотил с много важен ход. Той убедил своя стар приятел Хачико, който също израснал в „синьото“ семейство, да се върне у дома.

Вълци

Появата на Хачико и неговата битка с Палмите

Двамата сключили съюз в името на общата кауза и след много тягостни дни вълците най-накрая можели да вият от радост. На 15 май 2022 година викът им бил най-силен. Освен с Хачико обаче Райф се сближил и с нови другари от екзотичната страна на Палмите. Всичко било наред, докато Хачико и Палмите не навлезли в сериозен диспут, чиито последствия били необратими – Хачико си тръгнал от „синьото“ семейство.

Райф и Хачико се скарали заради Палмите

Вълците били притеснени. Какво ще правят без своя обединител Хачико?! Една част от тях се сдружила и почнала да атакува своя лидер - най-вече заради дружбата му с приятелите от страната на Палмите. Битката сякаш нямала край. Хачико бил с опозицията и развалил старото приятелство с Райф, който постоянно повтарял, че се казва Райф и че през целия си живот не е бил лице на никого, но зад него все прозирали я Оранжев зеленчук, я палма...

палми

Всемогъщият господар - Оранжевият зеленчук

Чудите се кой е Оранжевият зеленчук?! Той е най-силното създание в приказката. Зорко следял цялата "синя" сага. Разполагал с магически сили и неограничен ресурс. Оранжевият зеленчук, който се познавал и с Прасчо, много обичал „синята“ глутница и го заявявал при всяка удобна възможност.

Райф с ласкави думи за Оранжевия зеленчук

Дойде обаче един момент, в който всички създания в имагинерния свят ще избират нов господар, а нашият Зеленчук има нужда от подкрепа. Той направи голямо добро на вълците, свързано с дома им, или поне така казва, и си спечели благи думи от Райф. Лидерът на „сините“ се качи на висока скала и гордо извика: Благодарение на подкрепата и съдействието на Оранжевия зеленчук, който винаги е заявявал своята лична и професионална ангажираност към „синята“ глутница, скоро ще имаме нов по-хубав дом!“

Така работи „дипломацията“, драги читателю! Оранжевият се нуждае от "синя" подкрепа, но нали не забрави, че и Прасчо помогна на вълците в тежък момент?! А Прасчо повече отвсякога търси подкрепа в новата си кочина... Ами сега, какво ще прави "синята" глутница?!

 

Следва продължение…

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес