Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев: Всеки трябва да забрави егото си и да опитаме да играем футбол

04 септември 2024, 22:04 часа • 968 прочитания

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев говори преди двубоя срещу Беларус в четвъртък. "Лъвовете" започват участието си в Лигата на нациите, а Илиев иска да види футболистите си да играят като отбор, загърбвайки егото си. Преди мача има една въпросителна - Георги Костадинов, който е с вирус и може да не е на разположение на Илиев.

Илиан Илиев иска колективен футбол от националния отбор

"Този лагер е по-кратък, имаше на няколко човека болежки, но няма контузени. Георги Костадинов е с вирус, довечера ще решаваме дали може да го използваме в мача, както и как ще се възстанови. Не сме от водещите отбори, които да разчитат на индивидуалности, без колектив - трудно бихме имали успех, дори срещу отбор от нашата черга. Всеки си забравя егото и за националния отбор трябва да даде максимума", заяви Илиан Илиев.

БФС Гонзо Боби Михайлов

"В тези шест мача, в които аз водя тима, играхме добре в дълги периоди. Но тези мачове, които идват, са изключително трудни - ако си помислим, че сме над тях с нещо, може да страдаме. Трябва да уважаваме противника. Има малко затъмнение към Беларус, знаете по какви причини, докато нас ни гледат мачовете. Важно е да познаваме противника, имат някои неизвестни за нас, но това са подробности", добави още той.

"Уважаваме противника и знаем, че е добре подготвен. Важно е да сме наясно какво може да предложи противника, а ние да излезем и да играем футбол. Но ако от първата минута опитваме да вкарваме гол, трудно ще стане. Не можем да играем за резултат, а трябва да се опитваме да играем футбол, защото не сме такъв състав, че да играем с дълги топки и да чакаме на статистични положения", каза още Илиев.

ОЩЕ: Филип Кръстев: Задължително е да бием Беларус, искаме да спечелим групата

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес