Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев вика в националния звездата на новак в Първа лига

05 август 2024, 17:25 часа • 1908 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев възнамерява да прати повиквателна на звездата на новак в Първа лига. Става въпрос за голмайстора на Спартак Варна – Ахмед Ахмедов. Това съобщиха колегите от „Мач Телеграф“.

Ахмед Ахмедов е в страхотна форма 

Ахмедов се представя отлично от началото на сезона в родния шампионат като до момента има четири гола и една асистенция в 3 мача за „соколите“. Именно доброто представяне на 29-годишния нападател е в основата на силния старт на Спартак, който след три изиграни кръга се намира на второ място във временното класиране в Първа лига.

Спартак Варна Ахмед Ахмедов

Ахмедов вкара два гола във вратата на ЦСКА 

Илиев е останал впечатлен от формата, в която се намира нападателя и възнамерява да му изпрати повиквателна за мачовете от турнира Лига на нациите срещу Беларус и Северна Ирландия през септември. Ахмед Ахмедов бе с основна заслуга за класическата победа на Спартак Варна над ЦСКА с 3:0, като заби два гола във вратата на „червените“.

След победата на Спартак над ЦСКА треньорът на варненци Александър Томаш заяви, че в тима има еуфория, но още е далеч от истината.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес