Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев: Не сме толкова далеч, но трябва да изчистим „белите петна“

19 ноември 2023, 18:29 часа • 3354 прочитания

Националният селекционер на България Илиан Илиев сподели, че е доволен от равенството на тима като гост на Сърбия. Специалистът заяви след мача, че представителният ни отбор не е толкова далеч от съперника като футболни качества, но трябва да изчисти „белите петна“ и грешките, които допуска в защита.

Илиев не бе доволен от факта, че „лъвовете“ допуснаха две попадения от статични положения, но вярва, че с постоянство и работа тези неточности могат да бъдат отстранени. Наставникът на Черно море допълни, че е много доволен от реакцията, която са показали играчите му след почивката, когато направиха пълен обрат в срещата.

ОЩЕ: Борислав Михайлов взима огромна заплата в БФС, получава я в...плик

„Без самочувствие не можем да покажем качествата си“

Национале

“През първото полувреме играхме с по-голям респект към отбора на Сърбия. Вътрешно се надявахме да не ни вкарат втори гол, за да може да направим нужните корекции на почивката. На полувремето казах на футболистите, че трябва да играем с по-голямо самочувствие. Без самочувствие не може да покажем футболните ни качества“.

„Допуснахме два гола от статични положения, което не е добре. Съобразихме се и вкарахме по-високи хора. Не е добре, че се спъваме два пъти в един и същи камък. От реакцията като цяло съм доволен“.

„Седмицата, която беше психологически много тежка за мен, за щаба и за футболистите. Радвам се, че завърши с позитивен резултат. Показахме, че не сме толкова далеч, с изключение на тези бели петна, които показахме в първите 15 минути срещу Унгария и първите 15 минути тук. Тези неща трябва да се отстраняват, защото в някои мачове може да ни струват много повече“, каза Илиев.

По-рано днес бивш национал заяви, че ръководителите на БФС живеят в свой собствен свят - на непобедими и безгрешни.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес