Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев: Гледал съм и по-добри съдийства, липсва ни самочувствие

06 септември 2024, 00:18 часа • 3312 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев не остана доволен от съдийството в двубоя срещу Беларус на старта на Лигата на нациите. Той смята, че червеният картон на Филип Кръстев е бил пресилен, но не пожела да влиза в полемики за съдийството.

Коментарът на Илиан Илиев след равенството с Беларус

Що се отнася до играта на отбора, Илиев изрази задоволство от представянето. С изключение на завършващата фаза, където смята, че са липсвали класа и самочувствие. Той иска да види и малко повече агресия в последната фаза в следващите мачове на отбора.

“Вратарят им се представи на ниво, особено първото полувреме. След като останахме с човек по-малко, пак търсихме гола, но не успяхме да отбележим. Трябваше да въртим фланговете, да търсим празните пространства, но като цяло съм доволен", започна Илиев.

Илиан Илиев

"Можеше да сме по-агресивни в последната фаза. Първото полувреме трябваше с по-голямо самочувствие да завършим. Имаме следващи мачове, в които трябва да коригираме и да вкарваме", добави още селекционерът.

"На 5-3-2 трябваше да сменяме бързо фланговете. Направихме почти всичко, но не успяхме да отбележим. Имаше моменти на класа и на представянето на техния вратар. Групата ще е трудна и затворена. На мача със Северна Ирландия се надявам да дойдат много хора и да победим.

"Като цяло съм гледал и по-добри съдийства. Изключително разпиляно, но нека не влизаме в тази посока. Трябва да се знае кога е фал за спиране на опасна атака и кога е фал. Малко е пресилен вторият жълт картон на Филип. Това, което искахме, го правехме, но трябва малко повече самочувствие и класа в завършващата фаза. Първото полувреме имахме много ситуации, в които трябваше да вкараме", завърши Илиев.

ОЩЕ: България се скъса да пропуска и изтърва Беларус на старта на Лигата на нациите

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес