Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гръцки гранд следи Сундберг, подготвя сериозна оферта за бранителя

11 април 2023, 13:30 часа

Гръцкият гранд Панатинайкос следи защитника на Левски Ноа Сонко Сундберг. Това съобщиха медиите в южната ни съседка, цитирани от „Спортал“. Според информациите ръководството на „детелините“ стяга здрава селекция за новия сезон, тъй като се готви за евентуално участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Реклама

В момента Панатинайкос се намира на първо място във временното класиране в гръцката Суперлига с 61 точки. Втори е тимът на АЕК Атина, който е с 59. На трета позиция е Олимпиакос с 56. Шампионът със сигурност ще участва в квалификациите на най-комерсиалния турнир, докато неговите подгласници ще се задоволят с Лига Европа.

Панатинайкос

Шефовете на ПАО се надяват, че именно техният тим ще завоюва титлата и ще се бори за място в Шампионска лига, като поради тази причина искат да се подсилят значително през лятото. Според информациите босовете на „детелините“ ще отправят официална оферта за правата на Сонко Сундберг, като е възможно тя да бъде на стойност около 1,5 милиона евро.

26-годишният гамбийски национал пристигна на стадион „Георги Аспарухов“ на 1 януари 2022-ра от шведския Йостерсунд, след като договорът му с клуба изтече и не бе подновен. До момента той има 42 мача за „сините“ във всички турнири, в които е реализирал един гол и е направил две асистенции.

Преди време Панатинайкос искаше плеймейкъра на Лудогорец Каули Оливейра, но до сделка така и не се стигна.

Днес пък стана ясно, че председателят на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров напуска сдружението "Левски на левскарите".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес