Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гол в 98-ата минута донесе победата на Хебър над Славия (ВИДЕО)

22 октомври 2023, 16:13 часа • 2201 прочитания

Хебър Пазарджик постигна много важна победа над Славия в мач от 14-ия кръг на Първа лига. Срещата на стадион „Георги Бенковски“ завърши при резултат 1:0 за домакините като попадението падна дълбоко в добавеното време на мача. Негов автор стана Георги Вълчев, който се разписа от дузпа.

Славия бе по-активният тим преди почивката

Славия създаде първото по-опасно положение в срещата още в 4-ата минута. Иван Минчев стреля от фаул, но не успя да намери очертанията на вратата. Малко по-късно Хебър отговори с удар на Олексей Збун, който обаче не затрудни стража на гостите.

В 29-ата минута тимът от Пазарджик стигна до добра ситуация след центриране на Ангел Бастунов, което намери Стилиян Тисовски, който обаче се размина с топката. До края на първата част Славия имаше още две добри положения, но Галин Иванов и Тони Тасев не успяха да преодолеят Матвей Игонен.

Всичко се реши в продълженията

ХЕБЪР - СЛАВИЯ 1:0 | КРАЕН РЕЗУЛТАТ 1:0 Георги Вълчев (90+8-д) #БЕЛИТЕОТСОФИЯ #СЛАВИЯСОФИЯ #ПФКСЛАВИЯ1913 #ЗАЕДНОМОЖЕМ #SLAVIASOFIA #HEBSLA

Posted by Slavia Sofia on Sunday, October 22, 2023

Второто полувреме започна с натиск на Хебър. Домакините от Пазарджик можеха да отбележат попадение още в самото начало на частта, но ударът на Стефан Цонков не намери очертанията на вратата. В средата на полувремето Ерол Дост можеше да изведе Славия напред в резултата, но изстрелът му мина покрай страничния стълб.

В следващите минути двата отбора си размениха по няколко добри положения, но така и не успяха да стигнат до гол. Славия бе много близо до гол в 82-ата минута, когато Мартин Сораков бе изведен срещу Игонен, който обаче скъси ъгъла му и не позволи на нападателя да го преодолее.

Хебър Пазарджик

В 96-ата минута Хебър получи право да изпълни дузпа, след като Виктор Генев игра с ръка след удар на Стефан Цонков. Треньорът на Славия Иван Колев реагира светкавично и пусна в игра резервния вратар Георги Петков.

Зад топката застана Георги Вълчев, чийто удар бе спасен от ветерана на „белите“. Наказателният удар обаче трябваше да бъде повторен след консултация с ВАР, която показа навлизане в пеналта на играчи при изстрела. Вълчев отново застана зад топката и този път матира Георги Петков.

Славия продължава да затъва 

След успеха си Хебър събра 19 точки и се намира н осма позиция във временното класиране в Първа лига. Славия пък продължава да е в зоната на изпадащите като има едва осем точки в актива и и заема 15-та позиция.

В последния си мач Хебър отстрани Спортист Своге за Купата на България.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес