Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Герой от Пеневата чета: Шведски журналисти не вярваха, че имам медал от САЩ 94 (ВИДЕО)

12 юли 2024, 15:01 часа • 2424 прочитания

Един от героите на България от САЩ 94 - Цанко Цветанов, върна лентата назад и си спомни за лудото американско лято на Пеневата чета. В интервю за Зала на славата "Христо Стоичков" бившият бранител разказа как шведски журналисти не са му повярвали, че има бронзов медал от Мондиал-а.

Взех го от тъщата и го снимах: Как Цанко Цветанов доказал, че има медал от САЩ 94

Това принудило някогашния защитник да вземе своето отличие от тъщата си и да изпрати снимка. "Медалът беше във Велико Търново, но си го взех поради недоверието на шведски журналисти. Те не вярваха, че и ние имаме бронзови медали от Световното. Принудиха ме да им го снимам, като им обясних, че и третият, и четвъртият получиха бронзови медали в САЩ", разкри Цветанов.

ОЩЕ: Стоичков в престижно интервю: Боли ме, че нямаме играчи в Барселона и Манчестър Сити (ВИДЕО)

Пас към миналото

Какъв е ключът на успеха на Пеневата чета?

"Ключът на успеха ни бе в качества на играчите и треньорите. На първо място трябва да сложим треньора, който е селектирал тези футболисти. На второ - България, която ги е отгледала", смята героят от САЩ 94, който заяви, че опитните футболисти са вдигнали духа след загубата в първия мач от Нигерия.

Среща с Бекенбауер окуражила "лъвовете" преди мача с Германия

Бившият защитник си спомни как великият Франц Бекенбауер се е срещнал с националния отбор на България преди четвъртфиналния сблъсък с Германия. "Той беше уверен, че сме много добър отбор и беше притеснен за германците преди мача. Това ни вдъхна увереност", каза Цанко Цветанов, който завърши интервюто по следния начин:

Зала на славата "Христо Стоичков"

"Щастлив съм, че мога да присъствам на такова място в България - Зала на славата "Христо Стоичков", където най-големият успех на българския футбол е отбелязан подобаващо. Щастлив съм, че съм част от този отбор!"

ОЩЕ: Стоичков си припомни знаменитата победа на България над Германия на Мондиала в САЩ (ВИДЕО)

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес