Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Иванов: Поздравявам отбора, че даде всичко от себе си за победата

06 септември 2024, 14:13 часа • 1024 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов поздрави националния отбор, че е дал всичко от себе си, за да победи Беларус в Лигата на нациите. Както е известно, снощи „лъвовете“ се представиха на добро ниво, но не успяха да отбележат гол и срещата завърши при нулево равенство.

Иванов говори пред медиите при завръщането на тима в България. Президентът на БФС коментира и предстоящия мач със Северна Ирландия, както и липсата на инфраструктура у нас. Той бе категоричен, че държавата трябва да вземе мерки, за да се подобри материалната база.

Какво каза Георги Иванов

Национален отбор по футбол на България

„Аз мога да поздравя треньорите и отбора , че да дадоха всичко от себе си за победата. Имахме ситуации, които не успяхме да реализираме, но не е моя работа да коментирам спортно-техническите неща“.

„Имахме уверение от ръководството на Ботев Пловдив още преди две седмици, че теренът ще е в добро състояние. Тези неща, които се пишеше, че може да играем другаде, не са верни, тъй като ние преди три месеца сме го заявили стадион „Христо Ботев“ пред УЕФА“.

„Ние даваме лицензи юни месец - дали имат задължения. Когато се издават лицензи, терените са добри. Държавата малко трябва да вземе нещата под внимание, за да може инфраструктурата да е както трябва да бъде“.

„Аз работя в БФС повече от три години. Ако смятате, че БФС може да строи стадион сте се объркали. Ние правим всичко възможно да се развива футболът и инфраструктурата, защото не можем да се справим сами“, каза Иванов.

По-рано днес стана ясно, че любимец на Мъри в Гьозтепе е вариант за националния отбор на България.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес