Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Иванов: Искам на ЕВРО 2028 да "викам" за България

18 юли 2024, 13:43 часа • 874 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов даде обширно интервю, в което коментира изминалото ЕВРО 2024 и първите 100 дни на своето управление. Бившият нападател желае на следващото Европейско първенство във Великобритания и Ирландия да "вика" за родния национален отбор. 

Георги Иванов работи със сърце и душа за развитието на българския футбол

"За мен бе удоволствие да присъствам и на двете знакови събития на това европейско - откриването и финала. Освен зрелищните двубои, които наблюдавахме, проведохме и няколко ползотворни срещи. На тях получих уверението, че може да разчитаме на подкрепата на УЕФА както за общ диалог с държавата ни, така и за насоки в решаването на инфраструктурните проблеми, свързани със стадионите в България", започна Иванов пред БТА.

ОЩЕ: БФС представи нов спонсор (ВИДЕО)

Пас към миналото

Футболна България заслужава ЕВРО 2028

"Всичко това ме накара още по-силно да желая на следващото европейско да "викам“ за България. Вярвам, че можем да го постигнем. Футболна България го заслужава!", смята той и премина към темата за първите 100 дни начело на родната централа.

БФС се доближава до заветната цел с нов екип от експерти

"Няма да ви лъжа. Встъпването ми в длъжност бе предизвикателство, но сега - от дистанцията на времето - мога да ви кажа следното: приближаваме се със 100 дни до заветната цел. На старта за мен най-важно бе да изградя нов екип от експерти – амбициозни хора с визионерско мислене и хъс за работа", твърди президентът на БФС.

ОЩЕ: Димитър Бербатов е готов пак да се кандидатира за президент на БФС

ВАР-ът на Actualno

Промените в БФС

"Направихме прецизен подбор за ключовите звена. Хора, които могат да допринесат за развитието на футбола с нови идеи и похвати. Направихме промени в различни отдели - назначихме нов Технически и Финансов директор, увеличихме екипа в отдел Стратегическо развитие на проекти към УЕФА и ФИФА, за да можем да реализираме повече проекти", обясни той.

Каузата на Георги Иванов е развитието на българския футбол

"Вижте, критици винаги ще има. Аз не искам да влизам в този тон, защото когато футболните хора се карат, страда целият наш спорт. За мен футболът стои над егото и вярвам, че действията ми ще го покажат. Каузата ми през целия живот е била една – развитието на българския футбол и съм я следвал със сърце и душа", уверен е Георги Иванов.

ОЩЕ: Бербатов: Не виждам новото ръководство на БФС да работи по важните въпроси

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес