Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Иванов: Феновете да бъдат спокойни! Работим да променим футбола към много по-добро (ВИДЕО)

07 октомври 2024, 01:44 часа • 384 прочитания

"Три години родната централа е била във война, но от шест месеца обстановката е друга" - това заяви президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов. Той се обърна към феновете и ги увери, че в "Бояна" работят да променят футбола към много по-добро.

Георги Иванов: БФС беше във война, сега е друго

"Това никога повече не бива да се случва на БФС, защото разединява България. Феновете нападнаха националния отбор. БФС беше във война три години - изобщо българският футбол. Клубове, фенове... Желаещите да бъдат президенти на Съюза не си даваха сметка това разделение какви вреди носеше разделението на българския футбол", заяви Иванов в интервю за предаването на "Фокус" по NOVA.

ОЩЕ: БФС прави първи стъпки за дългоочаквана промяна!

Пас към миналото

Рецептата за силен национален тим

"Клубовете да разберат, че всички вече са еднакви - част от нашето семейство. От шест месеца обстановката е променена. За силен национален тим трябва да имаме 7-8 футболисти в топ 5 първенствата в Европа, за да бъдем равностойни. Илиан Илиев беше назначен от Борислав Михайлов, заедно сме избирали треньора", допълни Иванов и отбеляза, че националният селекционер познава обстановката и е направил добър колектив.

Лошата инфраструктура

"Когато има редовно правителство, ще инициираме среща", разкри президентът на БФС и говори за лошата спортна инфраструктура в България. "За квалификациите за Световно е възможно да се върнем в София", обясни той. Георги Иванов загатна, че от централата имат идеи за нов закон за футболното хулиганство.

Обръщение към феновете

"Засега се очертават Левски и Лудогорец в борбата за титлата. Не е добре Лудогорец да е шампион още преди плейофа, както беше преди", каза още бившият нападател на "сините". "Феновете да бъдат спокойни, че работим да променим футбола към много по-добро, а те да се радват и да ни подкрепят", завърши президентът на БФС.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Гонзо започна чистката в БФС, но ще я завърши ли?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес