Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Иванов: БФС няма вина за Левски - ЦСКА! Крайно неприятно ми е, че променихме програмата

08 септември 2024, 16:06 часа • 1455 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов коментира своето решение да отстрани Давид Борбалан от поста председател на Съдийската комисия. Бившият нападател на Левски даде мнението си за сагата около Вечното дерби и размяната на кръгове от Първа лига.

Иванов за рокадата в Съдийската комисия

"Когато няма фенове е убийство за футбола. Ще се радваме, ако стадионът е пълен и имаме подкрепа на феновете", заяви Иванов относно предстоящия двубой между България и Северна Ирландия в Пловдив. "Заради напрежението и недоверието към Съдийската комисия, смятам, че бе напълно нормално да отстраня Борбалан. Съдиите също трябва да поемат своята отговорност", отбеляза той и обясни, че Станислав Тодоров ще бъде назначен за постоянно като председател на Съдийската комисия след Изпълкома на БФС.

Георги Иванов-Гонзо

Сагата с Вечното дерби

"Футболният съюз няма никаква вина за това, което се случи – че Националният стадион е даден за концерт. Второто – спортно-техническа комисия взима решение да се играе мачът на „Герена“ без публика на госта. За да се случи това нещо обаче, трябваше да има съгласие и подпис между двата клуба. Такова нямаше. Крайно неприятно ми е, че променихме на 14 отбора програмата, за да може да се изиграе този мач. Но и държавата трябва да се замисли дали само „Васил Левски“ може да приеме такова дерби? Ако някой смята, че Футболният съюз може да строи стадион, значи много жестоко се е объркал", завърши президентът на родната централа.

ОЩЕ: Венци Стефанов: Отстраняването на Борислав Попов от БФС е празник

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес