Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Иванов: Ако някой съдия е пристрастен, ще свири само в квартала

19 юли 2024, 13:08 часа • 787 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов даде обширно интервю преди старта на сезона в Първа лига. Ръководителят на родната централа коментира промяната на формата и обяви, че ще бъде безкомпромисен към съдийските грешки, особено ако си личи, че има залитане към определен клуб.

Георги Иванов коментира новия формат и се закани на съдиите

"Промяната не е чак толкова генерална. Сега четвъртият и петият ще играят бараж, защото се получаваше по-голямо несъответствие между четвъртия и седмия. Разликата в точките беше прекалено голяма. Сега би трябвало да е по-конкурентно. Вече има два изпадащи отбора и два, които играят бараж. Това също е ново. Последните години агитките са доста агресивни. Не трябва да се допуска подобно нещо като на последния мач между ЦСКА - София и ЦСКА 1948, ако искаме да се развиваме по европейски модел", заяви Иванов пред "Мач Телеграф".

ОЩЕ: Димитър Бербатов е готов пак да се кандидатира за президент на БФС

ВАР-ът на Actualno

"Левски спечели най-важния си мач"

"Левски спечели най-важния си мач, защото оцеля след финансовите проблеми, които имаше. ЦСКА не се представи добре през миналия сезон, но дойде нов собственик. Очакванията са той да инвестира много както в отбора, така и в инфраструктурата - база и така нататък. Ще видим обаче резултатите след време", смята той.

Георги Иванов ще отсвири пристрастните съдии

"Още при встъпването ми в длъжност като президент разговарях със съдиите на един семинар в Стара Загора. Това беше два месеца преди края на първенството. Смятам, че ме разбраха и от тогава се справят добре. Грешки винаги ще има, защото не можем да избегнем човешкия фактор. Въведохме повече камери, ще има и система на голлинията, ВАР, съдийската комисия е нова. Правим всичко по силите си съдийството да е максимално безпристрастно и дори да иска някой да повлияе - да не може. Лично аз ще бъда безкомпромисен, ако забележа, че някой рефер има някакво залитане, да речем с някой президент или клуб. Ще се погрижа този човек да свири само в квартала", закани се президентът на БФС.

ОЩЕ: Георги Иванов: Искам на ЕВРО 2028 да "викам" за България

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес