Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Градев: Лицето Атанас Фурнаджиев управлява БФС, а не Гонзо

06 август 2024, 10:35 часа • 657 прочитания

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Георги Градев направи интересно изказване за това кой управлява родната централа. Според него това е Атанас Фурнаджиев, а не Георги Иванов, който през март спечели изборите за председател на организацията.

Градев говори пред колегите от „Котаспорт“ като бе категоричен, че нещата в българския футбол не вървят на добре. Той също така разкри, че в момента в БФС работят три групи хора, които обаче са много далеч от проблемите на най-популярния спорт. Юристът дори предрече неуспех и провал на настоящото ръководство на футболния съюз.

„Предричам неуспех и провал“

Георги Градев

„Нещата не вървят добре и няма как да вървят добре, когато във футболния съюз имаш хора, които нямат нито опит, нито знания. Това е основната причина за неуспеха. Когато събереш хора, които са случайно попаднали на едно място, това винаги води след себе си до разруха. Ние нямаме инфраструктура, а всичко започва от нея. Още там се е скъсала нишката в последните 20 години. Боби Михайлов и сие не искаха да работят с държавата, за да не бъдат контролирани“.

Атанас Фурнаджиев

„Първенството не е по-интересно. Недопустимо е да се играе на такива терени. Б група трябва да се затвори за чужденци. Не съм сигурен, че Георги Иванов управлява футболния съюз. Не могат да ме убедят. Лицето Фурнаджиев управлява. Дано Иванов да започне да го прави, но не съм сигурен. В Изпълкома имаш три групи хора, които са далеч от проблемите на футбола – Мила Христова, която е грамотна, но е глас в пустиня. Фурнаджиев, Караиванов и Румен Вълков, които 18 години доказаха, че за нищо не стават, и трета, които са там по молба на други. Предричам неуспех и провал“, каза юристът.

Наскоро Георги Иванов даде обширно интервю преди старта на сезона в Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес