Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Генчев одобри трансфера на бразилец, Левски вади 200 хиляди евро за крилото

13 септември 2024, 10:02 часа • 3436 прочитания

Левски ще задържи бразилско крило за постоянно. Става въпрос за 25-годишния флангови футболист на „сините“ Евертон Бала. Това съобщиха колегите от „Тема спорт“. Според информациите перманентният трансфер на крилото на „Герена“ ще стане факт по изричното настояване на треньора на столичани Станислав Генчев.

Евертон Бала ще излезе 200 000 евро на Левски

Както е известно, Евертон Бала пристигна в Левски в края на февруари от втородивизионния бразилски Мирасол СП. Крилото акостира на „Герена“ като преотстъпен до края на декември. В договора между двата клуба обаче има откупна клауза на стойност 200 хиляди евро, която „сините“ ще трябва да платят, за да го задържат за постоянно.

Евертон Бала

Бразилецът се представя отлично при Генчев

Първоначално Бала имаше проблем с адаптацията и не успя да се наложи в Левски под ръководството на Николай Костов. От началото на новия сезон обаче той се представя много силно при Станислав Генчев като до момента има на сметката си 7 мача в Първа лига, в които се е отличил с един гол и е направил две асистенции. Именно поради тази причина младият специалист иска да го задържи в състава си.

Вчера пък стана ясно, че Левски ще може да разчита на основен халф по време на гостуването на ЦСКА 1948.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес