Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Генчев каза как е вдъхновил Левски за победата над ЦСКА, но и разкри лоша новина след дербито

19 октомври 2024, 18:37 часа • 1180 прочитания

Наставникът на Левски Станислав Генчев даде мнението си след дебютното си Вечно дерби като треньор. Специалистът успя да запише победа и да изравни Левски по точки с лидера Лудогорец. Той призна, че е вдъхновил играчите с филма за Георги Аспарухов, но и разкри неприятна новина, че Келиан ван дер Каап най-вероятно ще трябва да се подложи на операция заради проблем в коляното.

Генчев надъхал играчите на Левски с филма за Гунди

"Искам да поздравя нашите фенове и имахме нужда от тази подкрепа. Не започнахме добре и първото полувреме беше равностойно, но през втората част имаше само един отбор на терена – Левски. Желаехме много повече победата и момчетата го показаха. Пуснах част от филма на Гунди, където той казва, че тези хора (феновете - б.р.) няма да ги предаде. Това исках и от играчите – да покажат характер", започна Генчев.

Станислав Генчев посвети победата над ЦСКА на дъщеря си

"Поздравявам и дъщеря ми с тази победа. Ние сме отбор, който е направил два негативни резултата един след друг. Знаех, че момчетата ще покажат различно ниво. За мен е важно отношението – да се спазва дисциплина и да се влагаш. Заслужавахме да спечелим мача", добави още той.

Станислав Генчев

Ван дер Каап ще се оперира, Макун играл на инжекции

Кристиан Макун донесе победата на "сините" с късен гол, за да се превърне в герой за своя тим. Той трябваше да започне вместо Кристиан Димитров, за когото Генчев разкри, че вероятно ще трябва да се оперира. А що се отнася до Макун, треньорът сподели, че е играл на инжекции.

"Ван дер Каап имаше проблеми и през миналата седмица. Започна да тренира, като му спестявахме някои неща. Още вчера имаше проблем и вероятно ще се наложи операция. Искам да поздравя Макун, който игра на обезболяващи и инжекции, за да може да даде всичко от себе си", заяви Генчев.

"ЦСКА сам си решава какви са му шансовете"

"Всеки треньор иска да играе в такова дерби – прекрасна атмосфера на трибуните. Най-хубавото е, че успяхме да постигнем такава победа. ЦСКА сам си решава какви са му шансовете, за мен е важно да постигаме всеки мач три точки и да скъсим дистанцията до Лудогорец", завърши треньорът.

Сходно мнение на Генчев изказа и Наско Сираков, който обаче бе далеч по-кратък в изявлението си след края на мача.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес