Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Футбол с кауза: Посолства, младежи и бежанци играят за "Училище по права на човека” (СНИМКИ)

29 септември 2024, 15:18 часа • 459 прочитания

Представители на четири посолства в България, бежанци и младежи участват във футболен турнир в подкрепа на правата на човека. Събитието се организира за девета поредна година от Дружеството за ООН в България.

Дружество за ООН

Футболен турнир за правата на човека в "Бояна"

"В турнира участват представители от посолствата на Германия, Виетнам, Турция и Иран", заяви пред БТА Анна-Мария Лазарова - председател на Младежка секция на Дружеството за ООН в България. Другите отбори са Национален младежки форум, Студентската асоциация за изследване на международните отношения, Дружеството за ООН в България и UNHCR - България, съставен от бежанци, потърсили убежище в страната, посочват организаторите.

ОЩЕ: "Благодаря, Бойко" и Мило в Левски: Защо сега, г-н Сираков? (ВИДЕО)

ООН

"Целта на турнира е да съберем пари за каузата, която е „Училище по права на човека”. В няколко училища ще се проведат обучения, с които да помогнем на учениците да разберат повече за правата и задълженията си като граждани на България", обясни тя.

Другата целта на Ambassadors’ League

Според организаторите инициативата е доста добър пример как различията могат да бъдат загърбени заради спорта. Футболните мачове се играят на терените на Националната футболна база „Бояна“ в София. Освен благородната кауза цел на футболния турнир Ambassadors’ League е да срещне на терена представители на дипломатическите мисии, държавните институции и гражданските организации и да насърчи сътрудничеството помежду им.

ОЩЕ: "Диалог между поколенията": Историческо тв предаване и дебат между младите хора и политиците (ВИДЕО)

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес