Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фурорът продължава: Новакът Спартак изскочи на второ място в елита на България (ВИДЕО)

16 август 2024, 21:40 часа • 2744 прочитания

Отборът на Спартак Варна успя да победи Арда Кърджали с минималното 1:0 като домакин в среща от петия кръг на efbet Лига. Антонио Вутов отбеляза единственото попадение в мача и осигури трета победа на варненци от началото на сезона, с което тимът излезе на второ място във временното подреждане.

Спартак Варна победи Арда Кърджали

Резултатът бе открит още в 10-ата минута, когато дълго подаване стигна до Ромееш Ивей. Той подаде към Вутов на границата на пеналтерията, който пък стреля по земя с левия крак и успя да матира вратаря на гостите Анатолий Господинов.

Победа! Спартак Варна - Арда Кърджали 1:0! ⚽️💪 Момчетата взеха победа с 1:0 срещу Арда Кърджали! Точният удар ни донесе трите точки. Благодарим за подкрепата! 🔵⚪️

Публикувахте от FC Spartak Varna, ФК Спартак Варна в Петък, 16 август 2024 г.

Арда можеше да стигне до изравнителен гол в 25-ата минута, но Чинонсо Офор не успя да зачесе центриране от изгодна позиция. До почивката гостите имаха още няколко добри атаки, които обаче не доведоха до търсения резултат.

През втората част Спартак съхрани крехката си преднина, като най-опасано бе в 79-ата минута, когато Мартин Величков трябваше да спасява удар на Стефан Статев. В края на мача пък Матео Петрашило можеше да вкара втори гол за Спартак с удар от дистанция, но Господинов спаси.

С победата Спартак излезе временно на второ място с актив от 10 точки - с два пункта зад Левски. Арда пък остава на девето място с 6 точки. 

ОЩЕ: Кокала: В Първа лига има отбори донори, трябват им дефибрилатори

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес