Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Филип Филипов: Решението за Томаш е изцяло мое, селекцията в ЦСКА не се забави

12 септември 2024, 17:40 часа • 1105 прочитания

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов коментира всички наболели теми около клуба от началото на сезона. Бившият бранител на „червените“ говори пред колегите от „Дарик радио“ като бе категоричен, че решението за назначаването на Александър Томаш за треньор е изцяло негово.

Директорът на ЦСКА също така сподели, че според него селекцията в тима не се е забавила. Филип Филипов коментира и раздялата с Томислав Стипич, както и теми свързани с освобождаването на ненужни футболисти, и строежа на стадион „Българска армия“.

Селекцията в ЦСКА

Годуин Коялипу

„Според мен селекцията не се забави. Използвахме максимално трите месеца, за да направим подмяната на отбора и да селектираме правилните играчи. Селекцията е планиран процес, който се случва бавно. Преговорите с други клубове са тежки. Нямаше как тези играчи да дойдат по-рано. Преговаряхме с голям брой футболисти. Тези, трансфери, които станаха в последните дни, преговорите започнаха още юни месец“.

Гневът на феновете

Фенове на ЦСКА

„Гневът на феновете е оправдан. Играта е трагична, резултатите са слаби. Нормално е да има гняв. Ние също сме ядосани, но има неща, които се случиха в клуба и нямахме време да направим всичко адекватно. Имаше смяна на собствеността, на треньорски щабове, освобождаване на играчи. Това са много процеси, които се случиха в рамките на 3 месеца. Няма от какво да се срамуваме“.

Трансферната политика на ЦСКА

Филип Филипов Стоян Орманджиев

„Имаше футболист, който Томаш пожела да вземем и ние го направихме. Трансферите в последните дни ги забавихме умишлено, за да може треньорът да ги одобри. Отхвърлихме двама футболисти, които той не одобри. Щастливи сме, че привлякохме класен футболист като Лиъм Купър. Благодаря на Стилиян Петров, че го убеди да дойде в ЦСКА. Повече футболисти няма да взимаме през този трансферен прозорец. През зимата и през летния трансферен прозорец ще надградим отбора“.

Ще има ли освободени футболисти в ЦСКА?

Амос Юга

„След лошия край на пролетния полусезон се разделихме със седем човека. С Юга, Де Нойер и Шакич ситуацията е по-сложна. Те не могат да си намерят отбори и затова играят във втория тим. Всичко е въпрос на преговори. След мача с ЦСКА 1948 имахме само една седмица да изберем нов треньор. Обсъдихме шест варианта и се спряхме на Стипич. Направихме го, тъй като искахме необременен треньор, който е гладен за успехи. Не искаме да си измиваме ръцете със Стипич, отговорност носим всички. Той не успя да намери отговор на психическия срив след загубата от Спартак Варна“.

Назначението на Александър Томаш

Александър Томаш Зюмюр Бютучи

Томаш може да изгражда отбор. Много добре подготвен е спортно-технически. Има отличен щаб. Той е смел и уверен в себе си. Преговорите с него бяха 2 минути. Това показва смелостта му – да напусне отбора си и да дойде в ЦСКА в този тежък момент. Във футбола трябва време, за да се изгради стойностен отбор. На Томаш също трябва да му се даде време, тъй като той трябва да се запознае с играчите. В момента преговаряме със Стипич по какъв начин да се разделим и всичко да бъде коректно“.

„Решението за назначението на Томаш е изцяло мое. Смятам, че той може да извади ЦСКА от това състояние. Не сме мислили за друг треньор. За да има добро развитие, трябва да има последователност и време".

Какво се случва с "Армията"?

Стадион Българска армия

"Мачът с Берое ще се играе в Благоевград. Това е нашето желание. Там има доста голяма фенска маса на ЦСКА. За стадион "Българска армия" няма място за притеснение. Стадионът ще бъде построен. Няма защо фенове да се притесняват“, каза Филип Филипов.

По-рано днес стана ясно какъв е срокът на договора на Александър Томаш с ЦСКА.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес