Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фенове от цяла България се обединяват за мача на националния ни отбор в Пловдив

03 септември 2024, 16:58 часа • 3498 прочитания

Фенове от цяла страна се обединяват в подкрепа на българския национален отбор по футбол преди старта на "лъвовете" в Лигата на нациите. След турболентните времена в родния футбол сега привържениците са решени да осигурят комфортна среда за селекцията на Илиан Илиев. 56-годишният специалист успя значително да подобри резултатите на тима ни през последните 10 месеца, като под негово ръководство все още няма поражение в 6 мача – победа над Танзания (1:0), както и равенства с Унгария, Сърбия, Азербайджан, Румъния и Словения.

От агитката на Ботев Пловдив призоваха за подкрепа на българския национален отбор

На 8 септември България ще посрещне състава на Северна Ирландия на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Първите с подкрепа от представителите на родния елит излязоха от агитката на Ботев Пловдив, които играят домакинските си мачове именно на "Колежа": "Ботевисти, време е да покажем защо стадион "Христо Ботев" е крепостта на българския футбол! На 8 септември, неделя, националният отбор на България се изправя срещу Северна Ирландия в нашия дом, а нашият глас и подкрепа са нужни повече от всякога! Нека изпълним трибуните със същата страст, която винаги показваме, когато и канарите са на терена! Да бъдем 12-ият играч, който ще вдъхне сила на нашите момчета и ще ги поведе към победата! Колежа ще бъде арена на битка, а ние ще бъдем в сърцето й! Всички на стадиона! Сърце, душа - за България!"

От НКП изказаха подкрепата си към националите ни по футбол

От Националния клуб на привържениците на Левски (НКП) също споделиха подкрепата си: "Левскари, два дни след като отбелязваме 139 години от Съединението на България, на 8 септември от 19.00 часа националният ни отбор ще приеме в Пловдив тима на Северна Ирландия. Като публика, ние винаги сме следвали веруюто на легендарния Георги Аспарухов "Когато играеш за България, не си играй", и затова винаги сме защитавали с цената на всичко родния трибагреник. В тази връзка призоваваме всички левскари да подкрепят националите и заедно да защитим името на България на терена и по трибуните! Да живее България!" 

Очаква се през следващите дни редица фракции да изкажат публично подкрепата си към представителния ни тим, и рамо до рамо да застанат водещи агитки на противникови отбори. Първият мач на България тази есен е в четвъртък срещу Беларус на неутрален терен в унгарския град Залаегерсег. Вчера селекционерът на първия ни съперник се изказа ласкаво за България и Илиан Илиев.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес