Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емил Велев: Кръстаич е добър в сръбските песни, за футбол няма капацитет

20 юни 2023, 10:05 часа • 1920 прочитания

Бившият треньор на Левски Емил Велев е на мнението, че Младен Кръстаич няма капацитет, за да води националния отбор по футбол. Велев дори е сигурен, че сръбският специалист ще иска България да загуби от родината му в предстоящата евроквалификация.

"Кръстаич ще иска да ни бият на 100%", коментира Велев пред Sportlive.bg. "Като знаем сърбите какви шовинисти са. Дали ще иска да не ни бият?! Той не е наш треньор. Той е сърбин. Когато се върне в Сърбия, ще има да го псуват: "Ти защо ни се хвърляш? Какво искаш?", добави още той.

БФС не се допитва до български специалисти

"Докато е това ръководство, явно нещата ще се движат по този начин. Има български специалисти, като в това число съм и аз, но не се допитват до нас – по-опитните, хора които сме видели много във футбола, включително и в чужбина. Аз съм бил в чужбина около 18-20 години", коментира Велев.

Емил Велев

Велев не е канен за селекционер на националния отбор

"Да ме поканят в националния? Е, сега да ме поканят… Собственият ми роден клуб (Левски) не ме кани, след като вече нямаме титла цели 14 години. За последно я спечелихме през 2009 година. Досега не са се сетили, а Вие искате за националния отбор.

Там не може, не знам какво точно трябва да се случи, за да направят някой такъв като мен селекционер на националния отбор. С всички ми дипломи, лицензи и какво ли не, а и опит във футбола", заяви българският треньор. Цялото интервю с Емил Велев четете в Sportlive.bg.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес