Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дългоочакваният момент настъпи: Строителят на новата „Армия“ влиза на терен

19 септември 2024, 16:37 часа • 613 прочитания

Моментът, който всички фенове на ЦСКА чакаха с нетърпение настъпи. Ръководството на клуба обяви официално, че до дни ще стартира същинската част по изграждането на стадион „Българска армия“. Шефовете на „червените“ разкриха коя ще бъде фирмата изпълнител на мащабния проект.

Договорите за изграждане на „Армията“ са подписани

От ЦСКА обявиха, че днес дружеството „Спортни имоти Българска армия“ АД, което е отговорно за изграждането на новия стадион на „червените“ е подписало договор с „Главболгарстрой Холдинг“ АД, която трябва да построи съоръжението. Контрактът е за срок от 12 месеца, колкото е необходимо за завършването на конструктивните елементи на стадиона.

Стадион Българска армия

Стадионът ще бъде напълно завършен след около 18 месеца

Шефовете на ЦСКА също така са категорични, че след около 18 месеца стадион "Българска армия" трябва да бъде напълно завършен. Около него пък изцяло ще бъде обновена парковата среда в Борисовата градина. По думите на ръководството на „червените“ „така, не само клубът, но и София ще разполага със стадион, отговарящ на стандарта на модерна и европейска столица, чиято цел е да бъде отговорна както околната среда, но и към своите граждани“.

По-рано днес стана ясно, че ръководството на ЦСКА е подхванало нов мащабен проект на базата на тима в Панчарево.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес