Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дузпа в края донесе успеха на Локо Пловдив срещу Черно море (ВИДЕО)

02 юни 2023, 21:47 часа • 2135 прочитания

Локомотив Пловдив надви Черно море с 2:1 в двубой от 34-тия кръг на efbet Лига. На стадион "Лаута" всички голове паднаха през втората част. Димитър Илиев откри резултата в 52-рата минута, а Мишаел Алвес изравни четвърт час преди да изтече редовното време. В самия край на срещата Джовани подпечата успеха на "смърфовете" с точно изпълнение от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Илиев.

В началните минути Сула и Василев от гостите пробваха късмета си, но без особен успех. Пловдивчани отвърнаха с неточен изстрел на Бабакар Дион. Пред тях се откри и първата чиста ситуация. Хорхе Сегура засече центриране на Джовани. Ударът му от близка дистанция обаче не намери целта. Всичко по-интересно беше запазено за второто полувреме.

ОЩЕ: В Деня на детето: Локомотив Пловдив покани 400 малчугани на мача с Черно море

След почивката Джовани осъществи страхотен рейд, който завърши с неточен шут. Все пак в 52-рата минута Илиев изведе своя тим напред в резултата, възползвайки се от прекрасна асистенция на младия Петър Андреев. В 76-ата минута появилият се като резерва за "моряците" Мишаел възстанови паритета. Секунди преди да изтече редовното време домакините отбелязаха втори гол.

Джовани се разписа от дузпа. 11-метровият наказателен удар беше отсъден за нарушение на Цветомир Панов срещу Димитър Илиев. Сблъсъкът от първата шестица беше без значение относно разпределянето на квотите за европейските турнири. С победата отборът на Александър Томаш се доближи на точка до Черно море.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес