Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доволен от победата, но не и от играта: Генчев похвали ново попълнение и "непослушкото" (ВИДЕО)

22 септември 2024, 20:04 часа • 657 прочитания

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев даде своето мнение след победата на "сините" над Славия на стадион "Александър Шаламанов". Специалистът остана доволен от трите точки, но не и от играта на своите възпитаници. Наставникът на столичния гранд похвали Кристиан Макун и "непослушния" Джавад Ел Джемили, когото изкара от групата за миналия мач.

Генчев след победата на Левски над Славия

"За днес беше важно да вземем трите точки, защото играем срещу много добър отбор. Игрово бяхме далеч от това, което можем и което очаквах. Борихме се и тичахме, но футболът се играе с топка. Това много ни липсваше. По-скоро разчитахме на статични положения и с такова вкарахме гол", заяви Генчев след успеха на Левски над Славия и коментира важността на статичните положения за състава си.

Пас към миналото

Похвали за Макун и Ел Джемили

"Има много какво да се желае чисто игрово. Много поуки трябва да си извадим. Ще поздравя футболистите за победата. Важно е в един отбор да има добър синхрон. Днес се наложи Цунами да играе на непривична позиция, справи се колкото можеше. Охене е много важен за нас, неговата липса се усети. Макун не беше готов за цял мач, но се справи много добре. Имайки предвид важността на мача, реших да го рискувам и да го оставя до края на мача", призна той.

"На всеки един футболист казвам, че е важно да се доказва във всяка тренировка и мач, не само Джавад. За мен отборната игра е най-важна. Всеки трябва да се съобразява с това. Джавад тренира много добре през седмицата и затова се включи и добре в мача", обясни треньорът за изкарания в миналия мач от групата Ел Джемили. "У дома трябва да изглеждаме по различен начин и да зарадваме феновете с победа", завърши Станислав Генчев.

ОЩЕ: Далеч от "Герена", но с Левски в сърцето: Борислав Рупанов блести в Първа лига (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес