Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Достойно: Кръщават стадион на името на покойния Ферарио Спасов

15 ноември 2023, 10:53 часа • 2416 прочитания

Стадионът в Ловеч да бъде прекръстен на името на Ферарио Спасов - такова предложение са входирали футболни фенове след трагичната смърт на големия футболен треньор. Спасов загина в тежка катастрофа преди дни, след като бе отнесен от движещ се с висока скорост спортен автомобил.

Кръщават стадиона в Ловеч на Ферарио Спасов

Голяма част от живота на Ферарио Спасов преминава тъкмо в Ловеч. Той има над 350 мача за местния тим като играч, а след това като треньор извежда ловчанлии и до шампионската титла на България през 1999 година. Той печели и Купата на България през 2001 година. Ръководил е и академията на Литекс.

Ферарио Спасов

Ето какво гласи предложението до Общинския съвет и кмета на Ловеч:

"Постъпило е предложение, в което жителите на град Ловеч можем да поискаме от Общинския съвет и от кмета на Община Ловеч г-н Страцимир Петков стадионът да носи името на Ферарио Спасов. Очаква се в най-скоро време предложението да бъде внесено официално и гласувано на първото заседание на новата местна власт. Като футболист Феро записва 350 мача за Осъм Ловеч в два периода (1979-83 и 1986-93). После е старши треньор на тима, с който става шампион през 1999 г. и печели купата през 2001 г. Ръководи и Академията на Литекс".

ОЩЕ: След катастрофата, убила Ферарио Спасов: Пример от чужбина как да спрем опасните водачи (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес