Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Детето чудо на Първа лига, играло в Левски и ЦСКА, пред сензационен трансфер в Ла Лига

19 септември 2024, 15:39 часа • 785 прочитания

Един от грандовете на Ла Лига се готви да осъществи сеназационен трансфер, за да привлече 16-годишния атакуващ халф на ЦСКА 1948 Мартин Бойчев в редиците си. Става дума за Реал Бетис, от чието ръководство вече са изпратили оферта в размер на 800 000 евро за младока на "червените", твърди "Мач Телеграф". А шефовете на клуба от Бистрица вече са взели решение за съдбата на младата си надежда.

Мартин Бойчев пред трансфер в Испания

Бойчев е внук на легендарния таран на Левски - Михаил Вълчев. Въпреки че "синьото" му е в кръвта, през 2022 година той реши да напусне академията на Левски и да премине към тази на ЦСКА 1948. Това се оказа добро решение за младока, който бързо спечели доверието на треньорите в "червения" лагер. И макар крехката си възраст, направи своя дебют в Първа лига по-рано през годината. 

Мартин Бойчев

16-годишната звезда на "червените" привлича погледите на европейските грандове

Бетис не е първият отбор, който прояви интерес към 16-годишната звезда на "червените". Още през пролетта стана ясно, че отбори като ПСЖ и Ювентус следят халфа. Те са включили Бойчев в своите бази с данни за млади и талантливи европейски играчи, чието развитие да следят.

По всичко изглежда, че трансфер ще има, като според източници от клуба, дори вече са закупени самолетни билети до Севиля. Очаква се Бойчев да премине в Бетис през зимния трансферен прозорец. В офертата е включена допълнителна клауза за 30% при следващ трансфер, което според хора от мениджърските среди е твърде висок процент при подобни сделки. 

Преди дни ЦСКА 1948 загуби именно от бившия отбор на Бойчев Левски.  

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес