Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десподов: Нямаше как да подпиша с Краснодар заради положението в Русия

06 септември 2023, 10:33 часа
Реклама

Футболист номер 1 на България Кирил Десподов разкри, че е водил преговори с руския Краснодар в продължение на месец и половина, но е нямало как да подпише с тях заради "положението в Русия". Руската страна продължава да води война срещу Украйна, а водещите футболни организации ФИФА и УЕФА са извадили руските отбори от техните надпревари.

Десподов преговарял с Краснодар месец и половина

В крайна сметка Кирил Десподов взе решение да продължи кариерата си в ПАОК, като гръцкият тим неофициално е платил на Лудогорец около 4,5 млн. евро. В Разград са се надявали на 6-7 милиона евро за Десподов, а футболистът смята, че е нормално "зелените" да търсят такава сума, но все пак напомни, че "не е на 20 години", а скоро ще навърши 27.

"Беше много тежко в последните дни. Бях по цял ден на телефона и постоянно говорех с различни хора. Много съм радостен, че ме свързваха с такива грандове, но в интерес на истината беше лесно да избера точно ПАОК. Те показаха много голямо уважение към мен. Тук е моментът да разкрия, че преговарях с Краснодар месец и половина, но просто нямаше как да подпиша с тях заради положението в Русия", каза Десподов пред "Мач Телеграф".

ОЩЕ: АНКЕТА: Правилен ли е трансферът на Кирил Десподов в ПАОК?

Кирил Десподов

Лудогорец искали за Десподов 6-7 млн. евро

"В петък, ден след мача с Аякс, който Лудогорец спечели с 1:0, дойде офертата от ПАОК. Говорих с моите мениджъри за техния интерес и след два часа пристигна официалната оферта. В интерес на истината много бързо станаха нещата. Аз още бях в Амстердам, качих се в самолета и след като прибрах, до два часа след полунощ бях на телефона. Вече се бях разбрал с тях, но трябваше и Лудогорец да приеме предложението на ПАОК", добави още той.

"Да, Лудогорец не продава лесно - и това е нормално. Аз направих много силен сезон, вкарах 19 гола и дадох 22 асистенции, отбелязах 7 попадения и за националния тим. Лудогорец е нормално да иска за мен 6-7 млн. евро, но аз не съм на 20 години. Скоро ще навърша 27. Ако аз трябва да избирам в кой да вложа тази огромна сума, естествено бих избрал да го сторя в млад футболист", завърши Десподов.

Междувременно от Лудогорец се похвалиха, че са взели 14 млн. евро от изходящи трансфери в последните два месеца.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес