Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десет от ЦСКА 1948 се сринаха срещу Пафос и се простиха с Лигата на конференциите (ВИДЕО)

15 август 2024, 22:48 часа • 1586 прочитания

ЦСКА 1948 се прости с мечтите си да играе в груповата фаза на Лигата на конференциите. "Червените" загубиха от Пафос с 0:4 след продължения в реванша между двата тима от третия квалификационен кръг на турнира. Първата среща на Националния стадион „Васил Левски“ завърши при резултат 2:1 за тима от Бистрица. По този начин българският тим не успя да се класира за плейофите на надпреварата.

Преди почивката голове не паднаха

Домакините от Пафос започнаха по-активно срещата и набързо създадоха няколко добри ситуации пред стража на ЦСКА 1948, които обаче не бяха превърнати в гол. В 21-ата минута българският тим отговори с опасен удар на Радослав Кирилов, който мина над вратата.

ЦСКА 1948 бе много близо до гол в 37-ата минута, но изстрелът на Бирсент Карагарен срещна напречната греда. Във втората минута на даденото от съдията продължение на първото полувреме „червените“ останаха с човек по-малко на терена, след като Стив Фуртадо бе изгонен за втори жълт картон.

Пафос вкара в 97-ата минута

😞🌟 Загуба… 🔴 ЦСКА се бори здраво, но приключи европейското си участие след загуба в добавеното време срещу Пафос. 🟥...

Posted by ЦСКА 1948/ CSKA 1948 on Thursday, August 15, 2024

След почивката футболистите на Пафос опитаха да натиснат съперника си и Давид Голдар бе близо до попадение, но ударът му с глава премина на сантиметри от гредата. В 51-ата минута домакините можеха да поведат. Жажа проби отлично и навлезе в наказателното поле, където стреля, но право в левия страничен стълб.

Кипърският тим продължи да търси попадение, което да изравни общия резултат в двубоя, но с пропуски се отчетоха Костас Пилеас и Андерсон. Последваха нови силни минути за Пафос, но играчите на домакините така и не успяха да преодолеят Петър Маринов.

В седмата минута на даденото от съдията продължение на срещата кипърците стигнаха до гол, който изравни общия резултат от двата мача. След добро спасяване на вратаря на ЦСКА 1948 и разбъркване в наказателното поле топката достигна до Дерик Лукарсен, който я прати в мрежата на Петър Маринов. Това означаваше, че ще трябва да се играят продължения.

Пафос доминира в продълженията

Още в самото начало на първото продължение Пафос на два пъти бе близо до гол, но Петър Маринов изби страхотен удар на Жажа, а след това футболистите на кипърците не успяха да се възползват от добро центриране в наказателното поле. Все пак домакините поведоха в 94-ата минута. Жажа навърза защитата на ЦСКА 1948 и с удар по диагонала матира стража на българския тим.

В 98-ата минута всичко за ЦСКА 1948 приключи, след като Пафос реализира трети гол благодарение на попадение на Андерсон. Малко преди края на срещата кипърците стигнаха до четвърти гол и по този начин сложиха край на мечтите на „червените“ за плейофите на Лигата на конференциите.

Вчера пък Лудогорец привлече бивш футболист на ЦСКА 1948.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес