Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА записа рекорд в Първа лига и ще посрещне Лудогорец на върха (ВИДЕО)

23 април 2023, 19:49 часа • 3145 прочитания

ЦСКА победи Пирин Благоевград с минималното 1:0 в мач от 27-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата падна в края на първата част и бе дело на Брайън Морено. Успехът пък бе рекорден за „червените“, които взеха десетото си поредно гостуване в елита в рамките на един сезон.

ЦСКА стартира ударно като можеше да поведе още в самото начало на срещата, когато Брайън Морено бе изпуснат от защитата на Пирин и стреля, но Янко Георгиев спаси. Малко по-късно „орлетата“ бяха близо до гол, когато техен играч се озова сам срещу Бусато, но бразилецът отрази удара му. В 4-ата минута двубоят бе спрян за малко, за да отдадат двата тима и феновете почит към легендата на Пирин и ЦСКА Красимир Безински, който си отиде от този свят преди 4 години.

Гостите от София отново застрашиха вратата на Георгиев в 14-ата минута, но изстрелът на Тобиас Хайнц бе избит от опитния страж на Пирин. До края на първото полувреме двата тима си размениха по няколко добри ситуации, но до попадение така и не се стигна. С пропуски се отчетоха Тютюков от Пирин и Назон и Морено от ЦСКА. В крайна сметка „червените“ откриха резултата в 42-ата минута. Тогава Иван Турицов успя да навлезе по дясното крило и да върне топката към Брайън Морено, който с мощен удар по земя реализира за 1:0.

✅Нов рекорд към статистиката.

Posted by CSKA Sofia FC on Sunday, April 23, 2023

След почивката двата тима значително намалиха темпото, като интересните положения пред една от двете врати липсваха. В 71-ата минута благоевградчани можеха да изравнят, след като Смоленски изведе Кондраков сам срещу Бусато, но отново бразилският страж бе на мястото си и отрази удара, след което Християн Петров изчисти от голлинията.

В самия край на срещата ЦСКА можеше да реализира втори гол. Шагоян стреля от разстояние и Янко Георгиев изби. Топката обаче падна на крака на връхлитащия Дюкенс Назон, който стреля от движение, но право в лицето на стража на домакините.

След успеха си ЦСКА събра 67 точки и води с две пред Лудогорец. „Орлите“ победиха трудно Локомотив София в петък. Пирин пък са 14-ти с 21 точки в актива си. В следващия кръг ЦСКА приема разградчани на стадион "Българска армия".

Днес пък изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев заяви, че е в ДНК-то на тима да не се поддава на напрежение.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес