Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА съвсем окуця за Вечното дерби с Левски, Матей аут за поне шест месеца

05 юни 2023, 16:10 часа • 6850 прочитания

ЦСКА съвсем окуця за предстоящото Вечно дерби с Левски. „Червените“ използваха официалната си страница във Фейсбук, за да съобщят какво е състоянието на част от играчите на тима преди мача в сряда. От него става ясно, че цели шест човека от състава на Саша Илич ще пропуснат срещата.

От ЦСКА съобщиха, че капитанът Юрген Матей е със скъсана кръстна връзка след мача с ЦСКА 1948. Както е известно в средата на второто полувреме на срещата нидерландецът се строполи извън терена и се наложи да бъде заменен принудително. Днес Матей е минал медицински прегледи, които са показали, че е със скъсана предна кръстна връзка, което означава, че ще трябва да се оперира и да се възстановява поне половин година.

❗️Информация относно контузени и наказани играчи преди Вечното дерби За огромно наше съжаление в последния мач срещу...

Posted by CSKA Sofia FC on Monday, June 5, 2023

Джонатан Линдсет и Маурисио Гарсес пък са със сериозни разтежения след двубоя с ЦСКА, което ги поставя под сериозна въпросителна за дербито с Левски. Двамата обаче едва ли ще бъдат рискувани от треньора Саша Илич.

Брадли де Нойер и Браян Морено пък лекуват дългосрочни контузии и скоро трябва да започнат възстановяването си по план. Нидерландецът също като Матей е със скъсана кръстна връзка и наскоро бе опериран. Друг защитник на ЦСКА, който ще пропусне мача с Левски е Мено Кох, който получи петия си жълт картон в мача с ЦСКА 1948 и ще трябва да изтърпи мач наказание.

Вчера пък стана ясно, че спряган за ЦСКА футболист се раздели с Ботев Пловдив.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес