Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА на Стипич не познава загубата, „червените“ записаха трета победа в контролите

29 юни 2024, 19:20 часа

ЦСКА продължава с доброто си представяне под ръководството на новия треньор Томислав Стипич, след като записа трета поредна победа по време на подготовката си за предстоящия сезон. „Червените“ се наложиха с 2:1 над румънския Политехника Яш в контрола, играна в Банско. По този начин „армейците“ продължават да са без загуба при новия наставник, като досега победиха Беласица и Крумовград.

Реклама

Първата част бе доста динамична

Posted by CSKA Sofia FC on Saturday, June 29, 2024

Политехника стигна до първо по-сериозно положение пред вратата на ЦСКА, след като още в 7-ата минута удар на Тейшейра срещна напречната греда на Густаво Бусато. „Червените“ отговориха с изстрели на Фаетон, които обаче не успяха да се превърнат в попадение.

В 13-ата минута ЦСКА получи право да изпълни дузпа. Иван Тасев стреля силно, топката се чукна в ръката на бранител на румънците и реферът Иво Андреев посочи бялата точка. Зад топката застана Матиас Фаетон, чийто удар обаче бе спасен от вратаря Хесус Фернандес.

ЦСКА все пак стигна до гол в 39-ата минута. Чорбаджийски изведе отлично Фаетон, който на празна врата се разписа за 1:0. До края на първата част повече попадения не паднаха и „червените“ се оттеглиха на почивката с гол преднина.

ЦСКА вкара втори гол след почивката

📸⚽️ #ПолитехникаЯшЦСКА

Posted by CSKA Sofia FC on Saturday, June 29, 2024

След почивката ЦСКА продължи да натиска съперника си. В 47-ата минута Станислав Шопов стреля опасно, но Фернандес се намеси и спаси своя тим. Малко по-късно Джонатан Линдсет отправи удар с глава, който отново попадна в ръцете на стража на Политехника.

Около 20-ина минути преди края на редовното време на срещата ЦСКА стигна до втори гол. Алесандро Николов стреля от границата на наказателното поле, топката се чукна в тялото на бранител и влетя в мрежата на Политехника.

Четвърт час преди края на срещата румънският тим върна едно попадение. След подаване в наказателното поле на ЦСКА Николас Самайоа бе изпуснат от защитата на „червените“ и с прецизен удар прати топката в мрежата на Марин Орлинов. До последния съдийски сигнал повече попадение не паднаха и българският тим се поздрави с победата.

Онзи ден пък директор в ЦСКА разясни какво се случва със селекцията и каза на кои постове трябват нови играчи.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес