Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА готви нова оферта за кипърски голаджия, Филип Филипов води преговорите

22 август 2024, 13:53 часа • 887 прочитания

ЦСКА се готви да изпрати подобрена оферта за кипърски голмайстор. Става въпрос за нападателя на АИК Стокхолм Йоанис Питас. Това съобщи шведското издание „Aftonbladet“. Както е известно, „армейците“ отдавна следят офанзивния футболист, като дори изпратиха официална оферта за правата му, но тя бе отхвърлена от ръководството на стокхолмския гранд.

АИК отхвърли оферта на стойност 1,3 млн. евро

От ЦСКА предложиха на АИК 1,3 милиона евро за трансфера на Питас, но сумата не удовлетвори шефовете на клуба. Сега „червените“ възнамеряват да увеличат сумата, за да може евентуално да се стигне до сделка. „Aftonbladet“ съобщава, че изпълнителният директор на „армейците“ Филип Филипов ще пътува тези дни до Стокхолм, за да води лично преговорите с ръководството на АИК.

Йоанис Питас Киърън Трипиър

Питас се представя отлично в стокхолмския тим

Йоанис Питас премина в АИК Стокхолм през лятото на 2023-та от кипърския Аполон Лимасол. Тогава шведите броиха 900 хиляди евро за правата му. 28-годишният нападател бързо се превърна в основен играч на скандинавците като до момента има 38 мача за АИК във всички турнири, в които се е отчел с 21 попадения и е направил 2 асистенции. Той има договор с шведите до 30 ноември 2025-та. Питас е оценен на 2,5 милиона евро.

По-рано днес феновете на ЦСКА от Сектор Г атакува остро мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес