Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чутовна издънка за ЦСКА! Септември удари "армейците", спорен момент беляза мача

05 октомври 2024, 19:36 часа • 783 прочитания

ЦСКА сгафи сериозно срещу Септември София и загуби с 0:1 на Националния стадион „Васил Левски“ в двубой от 11-тия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата реализира Бертран Фурие в 38-ата минута. Най-интересната ситуация се разви в края на първото полувреме, когато претенции на "армейците" за дузпа не бяха уважени.

В 88-ата минута Митко Митков получи втори жълт картон и остави тима си с десет души на терена. В хода на мача пък Лиъм Купър, Джеймс Ето'о и Лумбард Делова се контузиха, като първите двама бяха принудително заменени. ЦСКА и Септември вече имат по 10 точки и се намират съответно на 12-а и 13-а позиция.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Капитанска грешка закопа Черно море срещу Славия, Илиан Илиев побесня (ВИДЕО)

Септември победи ЦСКА!

Възпитаниците на Александър Томаш стартираха по-активно, но не създаваха чисто положение. В 22-рата минута "червено-сините" бяха близо до гол. Лиъм Купър обаче се намеси в сетния миг. След своето действие опитният защитник се строполи за земята, защото се контузи. Централният бранител напусна принудително и бе заменен от Браян Кордоба.

Пас към миналото

Фал, ВАР вика за дузпа, няма фал

В 38-ата минута Фурие се озова на изгодна позиция и се възползва максимално добре. Нападателят матира Бусато с изстрела си за 0:1. Малко по-късно се случи най-интересното в двубоя. Главният съдия Стоян Арсов отсъди пряк свободен удар за нарушение срещу Марселино. ВАР привика рефера заради съмнение за дузпа. Противно на очакванията Арсов не просто не посочи бялата точка, а отмени решението си за фал.

Септември удържа

След почивката футболистите на ЦСКА вдигнаха темпото. Ето'о тества Шейтанов, който се справи. Линдсет и Коялипу пък си попречиха при хубав шанс за "армейците". В 60-ата минута Асен Чандъров уцели греда за Септември. До края на сблъсъка тимът на Николай Митов се прибра. Коялипу, Локило и Линдсет пропуснаха за домакините. В 88-ата минута Митков бе изгонен с втори жълт картон.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Арда за пръв път не победи у дома: Красиви голове белязаха мача с Берое (ВИДЕО)

Posted by CSKA Sofia FC on Saturday, October 5, 2024
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес