Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България ще играе с участник на Мондиал 2022 на "Колежа"

20 юли 2023, 09:55 часа • 976 прочитания

Българският национален отбор по футбол ще изиграе контролна среща с Иран на 7 септември на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, съобщи иранското издание snn.ir. Ръководствата на двете футболни федерации вече са постигнали споразумение за контролата.

България срещу Иран на 7 септември на "Христо Ботев"

Отборът на Иран бе сред участниците на Световното първенство по футбол в Катар, като завърши на трето място в група В, където бяха Англия, САЩ и Уелс. Това ще бъде добра проверка за "лъвовете", които не са играли на голям международен форум от 2004-а насам.

ОЩЕ: Боби Михайлов се похвали с шефски пост в УЕФА: Признание за добрата работа на БФС!

Национален отбор по футбол

Националният селекционер на Иран Амир Галеноей каза следното пред snn.ir: "Ще се изправим срещу България на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Графикът на лагера на Иран и играчите, които ще получат повиквателна, ще бъдат обявени допълнително. Преговаряме и с други федерации за втора контрола, която ще бъде обявена веднъж, щом бъде потвърдена."

Пропадналата контрола с Австралия

Българският национален отбор ще играе за първи път на новия стадион на Ботев Пловдив, наричан още "Колежа". Първоначално "лъвовете" трябваше да играят приятелска среща с Австралия, но контролата пропадна. Националният тим ще играе на 7 септември, тъй като 6 септември е "Мача на надеждата" на Стилиян Петров.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес