Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България изпусна Сърбия в Лесковац пред погледа на шефа на УЕФА

19 ноември 2023, 17:56 часа
Реклама

Националният отбор по футбол на България направи равенство 2:2 като гост на Сърбия в последен мач от квалификациите за Европейското първенство в Германия през лятото. „Лъвовете“ има защо да съжаляват, че не записаха първа победа под ръководството на Илиан Илиев, тъй като направиха пълен обрат след почивката и водеха с един гол до 82-ата минута. Българите освен това удариха и греда.

Двубоят бе изгледан на живо от президента на УЕФА Александър Чеферин. Словенецът реши да посети срещата на стадиона в Лесковац, който днес прие за първи път националния отбор на Сърбия. Чеферин бе в компанията на президента на страната Александър Вучич.

Сърбите бяха по-активни преди почивката

Национален отбор по футбол на България

Домакините от Сърбия започнаха по-добре срещата и създадоха няколко добри положения пред вратата на Даниел Наумов. В 17-ата минута комшиите поведоха в резултата. Живко Атанасов не се намеси добре след спасяване на българския страж и от това се възползва Милош Велкович, който успя да вкара топката в мрежата на „лъвовете“.

ОЩЕ: Борислав Михайлов взима огромна заплата в БФС, получава я в...плик

България имаше страхотен шанс да изравни десетина минути по-късно. Десподов стреля страхотно по диагонала, но ударът му срещна първо напречната, а след това и страничната греда на Ваня Милинович-Савич. Малко по-късно Даниел Наумов трябваше да се намесва след добър удар на Костич.

Двата тима изиграха страхотно второ полувреме

🇷🇸🤝🇧🇬 Край на мача

Posted by Team Bulgaria on Sunday, November 19, 2023

Футболистите на Илиан Илиев стартираха в много добро темпо втората част и още в 59-ата минута стигнаха до изравнителен гол. След грешка на защитата на Сърбия топката стигна до Георги Русев, който с мощен удар по диагонала матира Милинкович-Савич за 1:1. Само 10 минути по-късно България направи пълен обрат. Филип Кръстев изведе отлично Кирил Десподов, който навлезе в полето на домакините и със силен удар се разписа.

В 71-ата минута сърбите стигнаха до гол. Душан Влахович се разписа във вратата на Наумов, но попадението не бе зачетено заради засада. Десетина минути преди края на редовното време на срещата Сърбия все пак стигна до изравнителен гол. Той бе дело на Сърджан Бабич, който се възползва от лошо позициониране на българската защита и с глава разстреля Даниел Наумов. До края на мача двата тима си размениха по още няколко добри положения, но до гол така и не се стигна.

Крайното класиране

Равенството гарантира на Сърбия участие на Европейското първенство догодина, след като отборът на Драган Стойкович завърши на втора позиция в нашата група. Лидер е Унгария, който днес победи Черна гора. България е на последна позиция с 4 точки в актива си. 

Срещата със Сърбия бе втори мач за новия национален селекционер на България Илиан Илиев. В предишния двубой "лъвовете" направиха 2:2 с Унгария в София.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес