Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев с лесна победа над немощния Левски

26 април 2014, 18:16 часа • 10031 прочитания

Ботев победи с 2:0 Левски в едно от дербитата на 35-ия кръг в „А" група. Попаденията в Коматево реализираха румънецът Алесандро Куртеан и ветеранът Иван Цветков. Благодарение на успеха Ботев събра на сметката си 60 точки и се бетонира на четвъртата позиция в класирането. Левски остава 5-и с 53 точки. За столичани това бе 4-о поредно поражение в „А" група.

През първото полувреме жълтите картони бяха 5 пъти повече от ударите във вратите на двата отбора. Първото по-сериозно положение дойде чак в 42-ата минута и бе превърнато в гол от домакините. Доре центрира прострелно в полето и изведе Хамза на стрелкова позиция. Нападателят обаче се забави и позволи на Блажевич да се хвърли в краката му и да избие топката. Стражът го направи, но топката попадна точно в Куртеан, който на празна врата не сгреши - 1:0.

След почивката двубоят стана много по-интересен. Гостите от София най-накрая погледнаха по-настоятелно към вратата на „канарчетата", с което обаче оставиха много празни пространства в отбрана. На няколко пъти Доре и Хамза пропуснаха 100%-ови положения за гол, с което можеха да решат мача. Гостите на свой ред също създадоха 2 отлични положения за гол, които бяха пропилени с лека ръка от Ларсен Туре и влезлият като резерва Валери Божинов.

В самия край на срещата домакините все пак вкараха втори гол. Феребори Доре се измъкна отлично от дясно и намери в полето Цветков, който с точен удар от 2-3 метра нямаше как да сгреши - 2:0. При този резултат дойде и последният съдийски сигнал.

СТАТИСТИКА:

Мач от 35-ти кръг на "А" група

БОТЕВ - Левски 2:0

1:0 Куртеан (42)

2:0 Цветков (80)

Ботев: Стаховяк, Христов, Лукин, Спрокел, Минев, Куртеан(Огнянов 77'), Иршак, Анисе, Виейра (Ромарио 60'), Доре, Хамза(Цветков 85');

Треньор: Станимир Стоилов

Левски: Блажевич, Крумов, Мюлдер, Д.Димов, Орачев (Нунеш 34'), Р. Цонев, Гаджев, Старокин, Туре (Божинов 65'), Мисяк, Генков (Макриев 77');

Треньор: Елин Топузаков

Жълти картони: Спрокел, Куртеан, Минев (Ботев); Димов, Туре, Старокин, Крумов, Нунеш (Левски)

Съдия: Цветан Кръстев

Стадион: "Коматево"

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес