Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев Пловдив се бори здраво, но отпадна от Лигата на конференциите (ВИДЕО)

15 август 2024, 23:12 часа • 2300 прочитания

Ботев Пловдив отпадна от Лигата на конференциите, след като отстъпи с 0:2 като гост на Жрински Мостар в третия квалификационен кръг на надпреварата. „Канарчетата“ играха близо час с човек по-малко, след като Антоан Конте бе изгонен още през първото полувреме. Първият мач между двата тима в Пловдив завърши при резултат 2:1 за „жълто-черните“.

Жрински поведе преди почивката

Двубоят започна равностойно като двата тима рядко стигаха до нещо опасно пред вратата на съперника. В 21-ата минута Жрински получи право да изпълни дузпа за нарушение на Бернат срещу Мулахусейнович. Зад топката застана Млинар, но ударът му бе отразен от стража на „канарчетата“.

Жрински продължи да натиска и в 39-ата минута стигна до гол. Мулахусейнович се разписа с глава след добро центриране на Мемия. Само 120 секунди по-късно Ботев остана с човек по-малко на терена. Антоан Конте бе изгонен с директен червен картон за удар без топка.

Домакините реализираха втори гол малко преди края

🟡⚫️ Европейското участие на Ботев за сезон 24/25 приключи. ⚽️ „Канарчетата” изиграха общо шест европейски двубоя през...

Posted by Botev Plovdiv on Thursday, August 15, 2024

След почивката темпото поспадна и опасните положения пред една от двете врати липсваха. В 83-ата минута обаче Жрински вкара втори гол. След подаване на Чуже топката достигна до Томислав Киш, който бе оставен непокрит и той с прецизен удар матира Бернат.

Малко по-късно Ботев върна едно попадение, след като Вини Трибуле се разписа, но то не бе зачетено заради засада. В крайна сметка повече попадения не паднаха и Жрински се поздрави с победата и продължава напред в Лигата на конференциите.

По-рано днес и ЦСКА 1948 отпадна от Лигата на конференциите след разгромна загуба от кипърския Пафос.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес